Šport > Moto športi
15 ogledov

Vettel odgovoril na izziv Hamiltona

Vettel Abu Dabi Dhabi trening formula 1
1/10
EPA
Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko za VN Abu Dabija. Za dvakratnim svetovnim prvakom in zmagovalcem zadnjih štirih dirk letošnje sezone je bil drugi Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Merceds), tretji čas pa je dosegel njegov rojak in moštveni sotekmovalec Jenson Button.

Na dopoldanskem prvem treningu je prvo mesto sicer osvojil Lewis Hamilton pred moštvenim kolegom Jensonom Buttonom in najhitrejšem na drugem prostem treningu Sebastianom Vettlom.

V letošnji sezoni so do konca še tri dirke, vodi pa Vettel z 240 točkami, drugi je Španec Fernando Alonso (Ferrari) - na današnjih treningih je bil četrti in sedmi - z 227, tretji je Finec Kimi Räikkönen (Lotus) s 173, četrti pa Avstralec Mark Webber (Red Bull) s 167.

Dražje tekmovanje za moštva formule 1

V naslednji sezoni svetovnega prvenstva bo sodelovanje za vse ekipe držaje. Kot poroča britanski avtomobilistični časnik Autosport, bo krovna avtomobilistična zveza (Fia) povišala znesek prijavnine za to tekmovanje. Po novem bo bolj upoštevala tudi uspehe moštev, saj bo precejšen del prispevka odvisen od doseženih točk.

Pred sezono 2012 bodo morali tako konstruktorski prvaki zadnjih dveh sezon odšteti po 500.000 dolarjev fiksnega dela prijavnine, ob tem pa še po 6000 dolarjev za vsako osvojeno točko. Kot so izračunali pri Autosportu, bo tako Red Bull - osvojil je 650 točk - po novih pravilih plačal kar okrog 4,4 milijona dolarjev oziroma 3,39 milijona evrov.

McLaren bi po novih cenah moral odšteti 2,98 milijona dolarjev, Ferrari 2,3 milijona, Mercedes pa 1,3 milijona. Fia bo po poročanju časnika kot rok za plačilo prijavnine postavila 30. november.

Za letošnjo sezono je prijavnina znašala 400.000 dolarjev oziroma 309.000 evrov brez dodatnih stroškov. Novi cenik bo malenkostno prizanesljivejši do drugih moštev, ki bodo ob fiksnem polmilijonskem dolarskem znesku morala odšteti še po 5000 dolarjev za vsako točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.