Šport > Moto športi
7 ogledov

Vettel po naslovu na pivo s Schumijem

Sebastian Vettel Michael Schumacher EPA
Sebastian Vettel je še pred začetkom dirkaškega vikenda v Južni Koreji medijem zaupal, da si je po dirki v Suzuki, kjer je osvojil svoj drugi zaporedni naslov svetovnega prvaka, privoščil manjšo zabavo in pivo z vzornikom Michaelom Schumacherjem.

Sebastian Vettel je prejšnjo nedeljo na Japonskem postal najmlajši dvakratni zaporedni svetovni prvak v zgodovini, nato pa ob pivu proslavil uspeh z mehaniki in v družbi svojega rojaka in vzornika Michaela Schumacherja, ki je s sedmimi naslovi najuspešnejši dirkač v formuli 1. "Kar naenkrat smo se znašli s fanti v baru, zelo smo uživali," je Vettel zaupal medijem pred dirko v Južni Koreji, ko so ga povprašali, kako je preživel noč po dirki v Suzuki. "Imeli smo se zelo dobro, odpeli smo karaoke … Bilo je zelo posebno, ko je enkrat med nočjo prišel Michael (Schumacher, op. a.) in se nam pridružil, nato pa smo skupaj spili nekaj pijač. Mislim, da se po njegovem prihodu nisem počutil najbolje, saj sem začel malce mešati, kar ni bila najboljša izbira," je še dodal Baby Schumi: "Konec koncev je bila zelo zabavna noč." Najmlajši dvakratni zaporedni svetovni prvak v zgodovini je skupaj z mehaniki na karaokah odpel Yellow Submarine in Hey Jude od Beatlov ter My Way Franka Sinatre.

Naporen ritem pa Vettlu in ostalim članom Red Bulla ne dopušča prav veliko prostih dni za zabavo in uživanje v naslovu. Pred nami je že dirka za VN Južne Koreje. "Pristop bo ostal enak. Tukaj še nikoli nisem bil na stopničkah in se že veselim dirke. Motivacije nam ne zmanjkuje," je še dodal Sebastian Vettel, ki si želi z letečimi biki osvojiti še konstruktorski naslov. Mladi Nemec še vedno tudi lovi Nigela Manslla in njegovih rekordnih 14 najhitrejših startnih položajev – Vettel jih je na letošnjih 15 dirkah zbral 12. Še vedno pa lahko izenači rekord Schumacherja v številu zmag v eni sezoni (13), a to se bo zgodilo le, če bo slavil na vseh preostalih štirih dirkah do konca sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.