Šport > Moto športi
13 ogledov

Vettel po stopinjah Schumija

Sebastian Vettel Reuters
Sebastian Vettel (Red Bull) lahko v primeru, da danes na VN Singapurja še drugič zapored postane svetovni prvak ponovi dosežek legendarnega rojaka Michaela Schumacherja iz leta 2004.

Sebastien Vettel (Red Bull) lahko že danes na edini nočni dirki v koledarju potrdi drugi zaporedni naslov svetovnega prvaka. "Če, če, če. Zaenkrat nismo osvojili še ničesar. Smo v dobri poziciji, toda čaka nas še veliko dela. V dirko gremo povsem sproščeno," pa Nemec pred 14. dirko sezone zanika, da bi že hladil zmagovalni šampanjec. Dirkaču Red Bulla bi še v največji meri lahko zagodlo vreme, saj vremenoslovci napovedujejo dež in celo nalive.

Samo Schumi hitrejši

Prevlada Vettla v letošnji sezoni spominja na zlate čase njegovega legendarnega rojaka Michaela Schumacherja v Ferrariju. Kerpenčan je tako ob spremenjenem točkovanju v sezoni 2001 prvak postal že na 13. dirki sezone, leto kasneje je konkurenco pokoril že na 11. dirki sezone (najhitreje v zgodovini F1), v sezoni 2004 pa je naslov osvojil ravno na 14. dirki sezone.

Ostal le še boj za drugo mesto

Nemec ima v skupnem seštevku 112 točk prednosti pred drugouvrščenim Fernandom Alonsom (Ferrari). Poleg Španca Vettlu naslov teoretično lahko odvzamejo še moštveni kolega Mark Webber, Jenson Button in Lewis Hamilton (oba McLaren), a se vsi zavedajo, da jim je ostal le še boj za drugo mesto. "Čeprav naslov ni več dosegljiv, bom dal vse od sebe, da pridem čim višje," je Hamilton že športno priznal poraz.

Scenariji za Vettlov naslov prvaka:

1. scenarij:
Če Vettel zmaga, Alonso ne sme biti na stopničkah, Button in Webber pa morata biti slabša od drugega mesta.

2. scenarij
Če bo Vettel drugi, Alonso ne sme biti boljši od osmega mesta, Button in Webber ne smeta biti boljša od petega mesta, Hamilton pa ne sme zmagati.

3. scenarij
Če bo Vettel tretji, Alonso ne sme biti boljši od devetega mesta, Button in Webber ne smeta biti boljša od sedmega mesta, Hamilton pa mora dirko končati za njim.

Skupni vrstni red, dirkači:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 284 točk
2. Fernando Alonso (Ferrari) 172
3. Jenson Button (McLaren) 167
4. Mark Webber (Red Bull) 167
5. Lewis Hamilton (McLaren) 158
6. Felipe Massa (Ferrari) 82
7. Nico Rosberg (Mercedes) 56
8. Michael Schumacher (Mercedes) 52
9. Vitalij Petrov (Renault) 34
10. Kamuji Kobajaši (Sauber) 27

Skupni vrstni red, konstruktorji:

1. Red Bull 451 točk
2. McLaren 325
3. Ferrari 254
4. Mercedes 108
5. Renault 70
6. Force India 36

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.