Šport > Moto športi
20 ogledov

Vettel podrl rekord Manslla

Sebastian Vettel Brazilija Reuters
Sebastian Vettel je dobil tudi kvalifikacije pred zadnjo dirko sezone v Sao Paolu v Braziliji in bo v nedeljo še petnajstič v letošnji sezoni startal iz prvega startnega mesta, s čimer je podrl rekord Nigela Manslla iz leta 1992, ko je bil na kvalifikacijah najhitrejši štirinajskrat.

Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah voznikov formule ena in bo veliko nagrado Brazilije, zadnjo dirko SP v sezoni, začel s prvega startnega mesta. To mu je uspelo petnajstič v sezoni in je s tem prvi na lestvici vseh časov. Drugi je bil Avstralec Mark Webber (Red Bull), tretji pa Britanec Jenson Button (McLaren).

Vettel, ki je že pred nedeljsko dirko v Sao Paolu ubranil naslov svetovnega prvaka, je na večni lestvici prehitel Britanca Nigela Manslla, ki si je prvo startno mesto priboril štirinajstkrat, vendar je imel na voljo manj dirk. Mansell leta 1992 na 16 tekmah le dvakrat ni začel s prvega mesta, Vettel pa si letos štirikrat ni priboril 'pole position'.

VN Brazilije, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:11,918
2. Mark Webber (Red Bull) + 0,181
3. Jenson Button (McLaren Mercedes) + 0,365
4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) + 0,562
5. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,673
6. Nico Rosberg (Mercedes) + 1,132
7. Felipe Massa (Ferrari) + 1,150
8. Adrian Sutil (Force India) + 1,380
9. Bruno Senna (Lotus Renault) + 1,843
10. Michael Schumacher (Mercedes) brez časa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.