Šport > Moto športi
15 ogledov

Vettel priznal, da so imeli tudi srečo

Sebastian Vettel s Christianom Hornerjem na slavju v Salzburgu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Naredili smo to, kar znamo najbolje – in imeli smo srečo, ko smo jo potrebovali," je v svoji zadnji objavi na Red Bullovi spletni strani med drugim zapisal nov svetovni prvak Sebastian Vettel.

Sebastien Vettel je z zmago na zadnji dirki sezone formule 1 v Abu Dabiju na dirkališču Yas Marina prišel do svojega prvega naslova svetovnega prvaka. Dirkač Red Bulla se je v zgodovino vpisal kot najmlajši, ki mu je uspel tak dosežek. Še pred odhodom na več kot zaslužene počitnice pa je na Red Bullovi spletni strani zapisal še svojo zadnjo objavo v letošnji sezoni. "Ni besed, ki bi opisale, kako zelo srečen sem sedaj. Tako sem vesel, da bi lahko objel vse, ki mi prečkajo pot. V tem trenutku je težko verjeti, da se je vse skupaj zares zgodilo, a kakorkoli že, sem neznansko ponosen,“ je začel mladi Nemec in v nadaljevanju priznal, da je svetovni prvak postal tudi s pomočjo boginje sreče Fortune: "Če se ozrem na letošnjo sezono, lahko končno rečem, da so bile naše odločitve pravilne in da se nismo pustili negativnim trenutkom. Naredili smo to, kar znamo najbolje in imeli smo srečo, ko smo jo potrebovali.

Vettel se je dotaknil tudi zadnje dirke, ki mu je prinesla največji uspeh v karieri: "Dirka ni bila lahka, vendar sem zadovoljen, da sem se uspel osredotočiti na svojo vožnjo. Tako sem se izognil motečim stvarem, pa tudi nespametnih napak nisem naredil.“ Red Bullov dirkač v trenutku, ko je prevozil ciljno črto, še ni vedel, da je svetovni prvak. "Ko sem prevozil ciljno črto, sem vedel, da vodim, vendar nisem vedel, ali zadostuje za osvojitev naslova. Eden izmed mojih inženirjev je dejal, da je videti dobro, vendar nismo bili prepričani. Nekaj sekund zatem pa so vsi pričeli navdušeno kričati in vedeli smo, da nam je uspelo,“ je svoje občutke zapisal Vettel in se v zaključku za pomoč zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli k njegovemu velikemu uspehu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.