Šport > Moto športi
25 ogledov

Vettel še ni obupal nad naslovom

sebastian vettel EPA
Sebastian Vettel je po drugi zmagi v letošnji sezoni formule 1 ponovno začel razmišljati o naslovu svetovnega prvaka. Dirkač Ferrarija ima v svoji zbirki že štiri, kar ga na večni lestvici uvršča na tretje mesto.

Dirkač Ferrarija se je z zmago na VN Madžarske utrdil na tretjem mestu skupnega seštevka, kjer ima 21 točk zaostanka za Nicom Rosbergom oziroma 42 za vodilnim Lewisom Hamiltonom.

Štirikratni svetovni prvak se zaveda, da poškočni konjiček še vedno ni tako hiter kot Mercedes, vendar verjame, da lahko do konca sezone izniči vso prednost srebrne puščice.

''Čaka nas veliko dela, če jih bomo želeli dohiteti, a nikoli se ne ve. Prepričan sem, da bomo naredili vse in poskušali nemogoče spremeniti v mogoče. Najboljši način je, da ostanemo mirni, delamo po najboljših močeh, potem pa bomo videli, kam nas bo poneslo,'' je povedal Vettel.

Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene se v drugi polovici sezone nadeja vzponov in padcev, saj lahko na nekaterih dirkališčih parirajo ali celo premagajo Mercedes, medtem ko so na drugih še vedno nekonkurenčni.

''Mercedes je najmočnejša ekipa. Tega se zavedam. Njihov dirkalnik je dober povsod, mi pa pričakujemo dobre in slabe dirke. Smo na dobri poti. Na začetku sezone je bil zaostanek precej velik, nato smo jih skoraj ujeli, potem so spet pobegnili. To bo zgodba letošnje sezone,'' ne napovedal Arrivabene.

Naslovi svetovnega prvaka F1:

1. Michael Schumacher 7
2. Juan Manuel Fangio 5
3. Sebastian Vettel 4
=  Alain Prost 4
5. Jack Brabham 3
=  Jackie Stewart 3
=  Niki Lauda 3
=  Nelson Piquet 3
=  Ayrton Senna 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.