Šport > Moto športi
20 ogledov

"Vettel si ne zasluži naslova prvaka"

Vettel se lahko zamisli. Lauda mu sporoča: še ena napaka in je konec. (Foto: Reu Žurnal24 main
15. mesto, dve nesreči in pet postankov. Bila je to nova dirka napak Sebastiana Vettla. In zato Jenson Button meni: "Po mojem je naredil preveč napak, da bi si zaslužil naslov prvaka."
"Je supernadarjen dirkač, a preveč tvega. Še ena napaka in je izločen iz bitke za prvaka. Potem bo moral dirkati za ekipnega kolega," na napake Sebastiana Vettla opozarja Niki Lauda.

Iz tabora McLaren Mercedes po dirki v Spaju prihajajo nove obtožbe na račun neučakanega Sebastiana Vettla (Red Bull) ter besede, da sami v bitki za prvaka za prvega tekmeca štejejo Marka Webbra (Red Bull). Najprej je Vettla za povsem nerazložljivo napako, s katero je z VN Belgije izločil Jensona Buttna (McLaren), obtožil vodja srebrnih Martin Whitmarsh, zdaj je proti mlademu nemškemu dirkaču, ki si tako zelo želi naslov prvaka, ustrelil še Button osebno. "Po mojem je Vettel letos naredil preveč napak, da bi si zaslužil naslov prvaka. Je pa res, da je zelo hiter. Velik dosežek je, da je na 13 VN dosegel sedem najboljših startnih položajev, a toliko jih ne bi smel vreči v koš." S temi besedami aktualnega prvaka se lahko povsem strinjamo. Baby Schumi, kot ga imenujejo, pred zadnjimi šestimi dirkami za ekipnim kolegom zaostaja 28 točk in še tri več za vodilnim Lewisom Hamiltonom (McLaren).

"Matematično nam je Mark najbližje. Je dober dirkač, ki vozi zelo premišljeno. Je naš najresnejši tekmec. Ni pa edini," o nasprotnikih pove Whitmarsh. McLaren lahko računa tudi na to, da si bosta dirkača Red Bulla na zadnjih dirkah kradla točke. Christian Horner, šef bikov, je že povedal, da je še prezgodaj za favoriziranje Webbra. A zgodaj ni zaradi tega, ker je na voljo še 150 točk, meni Button, temveč: "Zaljubljeni so v Vettla. Ne bodo se osredotočili na Webbra." Aktualni svetovni prvak sam zase meni, da še vedno lahko ujame Hamiltona. V to so prepričani tudi pri Red Bullu, ki si želijo solidno odpeljati VN Italije naslednji konec tedna v Monzi, nato pa pridejo po njihovem mnenju dirke, kjer bodo zlahka zmagovali. Button je sicer prepričan, da je Fijina zaostritev kontrol gibljivosti prednjega krilca Red Bullu malo pristrigla krila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.