Šport > Moto športi
20 ogledov

Vettel tega res ni pričakoval

sebastian vettel kazalec slavje EPA
Štirikratni svetovni prvak ni pričakoval, da bo v svoji debitantski sezoni pri Ferrariju kar na 13 od skupno 19 dirk stopil na zmagovalne stopničke.

Sebastian Vettel je po koncu sezone 2014 zapustil Red Bull, s katerim je osvojil štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka (2010-2013), in se podal po stopninjah svojega vzornika Michaela Schumacherja, ki se je leta 1996 po dveh osvojenih lovorikah z Bennettonom preselil k rdečim iz Maranella.

ferrari vettel | Avtor: EPA EPA
Ferrari na naslov svetovnega prvaka čaka vse od leta 2007, ko je v dramatičnem razpletu sezone za točko slavil Kimi Räikkönen. Finski dirkač, ki bo tudi prihodnje leto dirkal za Ferrari, se je v zadnjem času moral zadovoljiti z vlogo druge violine, sprva ob Fernandu Alonsu, kasneje ob Vettlu.

Vettel je v pretekli sezoni dobil tri dirke za veliko nagrado in se kot edini dirkač poleg obeh srebrnih puščic zavihtel na najvišjo stopničko. Leto je končal na tretjem mestu dirkaške razvrstitve, zbral pa je kar 128 točk več (278 > 150) od moštvenega kolega. 

Sebastian Vettel | Avtor: EPA EPA
''Končni rezultati ekipe so bili zelo presenetljivi. Nisem pričakoval, da bomo letos s Ferrarijem tako močni,''
je povedal Vettel in dodal, da bi prihodnje leto rad izzval prevlado ekipe iz Brackleyja, ki je osvojila dva zaporedna dirkaška in konstruktorska naslova. 

''Radi bi bili konkurenčni Mercedesu, vendar vam ne bom zaupal podrobnosti naših skrivnosti,'' je v svojem slogu pristavil vedno dobro razpoloženi Nemec.

''Dejstvo je, da smo napredovali na več področjih, aerodinamika, motor. Rezultati so pokazali, da smo na pravi poti, zdaj pa je na nas, da ostanemo osredotočeni,'' je prepričan 28-letnik.

Časa za počitek ne bo veliko, saj bo prva dirka prihajajoče sezone na sporedu že 20. marca. ''Zimski premor je kratek in glede na to, da veliko časa preživim v hotelih, bom užival doma, kjer se lahko sprostim in preživljam čas z družino in prijatelji,'' je svoje praznične načrte delil Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.