Šport > Moto športi
18 ogledov

Vettel v Ferrari? "Bil bi neumen!"

Takole sta ga Helmut Marko in Sebastian Vettel pila na VN Abu Dabija, ko je nemš Žurnal24 main
Zmagoviti Red Bull brez tradicije ali legendarni Ferrari? Kaj bo po koncu sezone 2012 izbral prvak Sebastian Vettel? "Bil bi neumen, če bi se odločil dirkati ob Fernandu Alonsu," pravi Helmut Marko.
Medtem ko McLaren in gotovo še kakšna ekipa za prva testiranja, ki se v Valencii začnejo prvega februarja, še ne bodo imeli dokončanega novega dirkalnika, ga Red Bull za takrat obljublja. Uradna predstavitev sicer sledi četrtega februarja.

"Vsak dirkač sanja, da bi dirkal za Ferrari. Zame je to še zelo daleč. Moj edini cilj ta hip je, da bi ubranil naslov z Red Bullom," je pred časom dejal svetovni prvak Sebastian Vettel. Njegov mentor in dirkaški "oče", Helmut Marko, je zdaj odločno zatrdil, da Nemca Ferrari še nekaj let ne bo videl. Marko pravi, da je Vettel dovolj pameten, da se ne bi odločil za ekipo, v kateri trenutno dirka Fernando Alonso. Še več: po izteku sedanje pogodbe z Red Bullom (do konca leta 2012) želijo z njim podaljšati še za tri leta.

"Logično je, da dirkač sanja o Ferrariju, in da se Ferrari ozira po takšnem šampionu, kot je Sebastian. A četudi je Ferrari legendaren, nas Sebastian ne bo zapustil," je za Bild zatrdil Marko. "Dovolj je pameten, da ve, da bi morale biti razmere prave. Ne bo se odločil za dirkanje ob boku Alonsa. Bil bi neumen, če bi se." Prepričan je, bo imel Sebastian v Red Bullu še naprej konkurenčen dirkalnik. "Smo svetovni prvaki. Dokler mu nudimo najboljši dirkalnik, ne bo šel nikamor drugam." Vemo, da tudi Ferrari in McLaren Mercedes to zimo ne počivata, a nekdanji dirkač Marko je prepričan, da bodo na vrhu ostali sami. "Lani je Sebastian zaradi tehničnih napak izgubil 66. Če se znebimo teh težav, če ne bomo imeli smole, bomo zlahka ubranili naslov. Potem pa je tukaj še Sebastian osebno – svetovni prvak. Leto zrelejši in še bolj motiviran."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.