Šport > Moto športi
40 ogledov

Vettel v težavah

 Maurizio Arrivabene sebastian vettel EPA
Sebastianu Vettlu grozijo dodatne sankcije zaradi incidenta na dirki za VN Azerbajdžana, na kateri je v navalu jeze zapeljal v Lewisa Hamiltona.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je odprla uradno preiskavo incidenta na dirki za veliko nagrado Azerbajdžana v Bakuju, ko se je štirikratni svetovni prvak v formuli 1 Sebastian Vettel namerno zaletel v neposrednega tekmeca za letošnji naslov Lewisa Hamiltona.
Pri Fii so uradni potrdili, da se bodo vodilni možje krovne avtomobilistične federacije sestali v ponedeljek 3. julija na sestanku, na katerem nameravajo dodatno preučiti vzroke incidenta in oceniti, ali so potrebni dodatni ukrepi, je na svojih spletnih straneh v sredo poročal britanski BBC.

Odločitev o morebitnem nadaljnjem kaznovanju nemškega dirkača Vettla za nešportno potezo med nedeljsko dirko za VN Azerbajdžana bo znana še pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva v formuli 1 za VN Avstrije v Spielbergu od 7. do 9. julija. Vettel je zaradi incidenta dobil tri kazenske točke in jih ima že devet. Če jih bo zbral 12, bo prisiljen izpustiti eno dirko.

Hamilton ni pod drobnogledom

Iz informacij, ki prihajajo iz mednarodne zveze, je mogoče sklepati, da Hamiltonova vožnja ni bila vprašljiva oziroma ne bo predmet zaslišanja razsodišča Fie, ki bo osredotočeno na Vettlovo vedenje.

Za takšno potezo se je po navedbah nemške revije Auto motor und sport odločil predsednik mednarodne zveze Jean Todt, ki razmišlja o dodatni kazni za nemškega dirkača formule 1 zaradi teže njegovega ravnanja, kajti šlo je za namerno dejanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.