Šport > Moto športi
64 ogledov

Vettel zaradi spornega manevra ob naslov?

Vettel Red Bull Toro Rosso rumena zastava prehitevanje VN Brazilije Interlagos Reševalni pas/Twitter
Nekaj dni po koncu zadnje dirke v sezoni formule 1 in tretjem zaporednem naslovu prvaka Sebastiana Vettla se španski mediji še niso povsem sprijaznili z dejstvom, da je Nemcu v tesni bitki uspelo ugnati njihovega ljubljenca Fernanda Alonsa. Izbrskali so celo sporni manever, ki bi Vettla po njihovem mnenju moral stati naslova.

Sebatian Vettel naj bi med dirko za veliko nagrado Brazilije v Interlagosu prehitel dirkača Tora Rossa kljub rumeni zastavi, kar po poročanju evforičnega športnega dnevnika AS pomeni, da bi moral biti kaznovan z vožnjo skozi bokse.

Vettel je na nedeljski dirki takoj po startu padel na začelje, a se iz kroga v krog prebijal v ospredje, na koncu pa je bilo njegovo šesto mesto dovolj, da je ubranil naslov prvaka na račun drugouvrščenega Fernanda Alonsa.

"Novi posnetki kažejo, da je nemški dirkač videl več rumenih luči, preden je prehitel enega izmed dirkačev moštva Toro Rosso, ki ga je prehitel pred zeleno lučjo," piše AS. "Kazen bi v tem primeru morala biti vožnja skozi bokse, kar po dirki znese 20 sekund, s čimer bi Vettel končal na osmem mestu in osvojil štiri točke, medtem ko bi jih Alonso za drugo mesto dobil 18 in osvojil naslov s točko razlike."

Alonso: "Svoje čudeže delam po predpisih"

Časa za pritožbo Ferrari nima več veliko, saj se rok izteče 30. novembra. Italijanska ekipa je za AS medtem že potrdila, da o pritožbi zaenkrat ne razmišlja. Se je pa na Twitterju le nekaj minut kasneje s pomenljivim sporočilom oglasil Alonso.

"Čudeže delam po predpisih. #Samurai," je objavil španski dirkač, ki mu je na predzadnji dirki v Austinu njegova ekipa sicer pomagala z namerno pokvarjenim dirkalnikom moštvenega kolega Felipeja Masse ... Vse po predpisih.

Komentarjev 2
  • Merkava4 20:26 04.december 2012.

    Malo morgen!!! Kva ste ena goveda - prehitel naj bi ga na stezi....

  • gorickii 18:41 28.november 2012.

    Upam, da bo Vettel ostal brez naslova.! :D