Šport > Moto športi
23 ogledov

Vettla se ne boji, ga je že premagal!

Paul di Resta karirasta zastava Žurnal24 main
Je bratranec Daria Franchittija, varovanec Anthonyja Hamiltona, leta 2006 je v formuli 3 premagal Sebastiana Vettla. Najbolj perspektiven novinec v novi sezoni formule 1 – Škot Paul di Resta.
Bratranec Di Reste je Dario Franchitti, dvakratni zmagovalec Indyja 500 in trikratni prvak v seriji Indycar. Ob Lewisu Hamiltonu in Jensonu Buttnu bo tretji Britanec v formuli 1 v sezoni 2011.

Venezuelčan Pastor Maldonado v Williamsu, Mehičan Sergio Perez v Sauberju, Belgijec Jerome d`Ambrosio v Virginu in Škot Paul di Resta v dirkalniku Force Indie. To bodo novinci v sezoni 2011 formule 1. Najboljši material naj bi imel Maldonado, aktualni prvak serije GP2, a za najbolj talentiranega in perspektivnega velja Di Resta, lanski prvak v seriji DTM. Ta ima visoke cilje, ne boji se niti Lewisa Hamiltona (McLaren) niti Sebastiana Vettla (Red Bull), ki ju oba zelo dobro pozna. Njegov menedžer je Anthony Hamilton, Lewisov oče, Vettel pa je bil leta 2006 njegov tekmec v prvenstvu evropske formule 3.

Formula 1 je najbrž na svojem vrhuncu. Konkurenca je izjemna. Na vrhu se letos ne bo veliko spremenilo. V norem času prihajam zraven.
Paul di Resta

"Nekaj posebnega bo, da bom spet dirkal proti Hamiltonu in Vettlu. Želim ju premagati! Naredil bom vse, kar bom lahko, da mi uspe,“ je samozavestno zatrdil Di Resta, čeprav je težko pričakovati, da bo Force India lahko konkurenčna Red Bullu in McLarnu. Pravzaprav je bil Vettel v formuli 3 njegov ekipni kolega. In kdo je dobil dvoboj v sezoni 2006? Di Resta s petimi zmagami proti Vettlovim štirim. "Ja, Sebastiana sem leta 2006 premagal, a zdaj je svetovni prvak in ima odličen dirkalnik. Upam, da mu bom nekega dne lahko konkuriral. Spoštujeva drug drugega, sva dobra prijatelja in to je najbolj pomembno."

Sergio Perez je s Sauberjevo ekipo na pripravljalnem kampu ob Walenseeju. V četrtek so plezali po zamrznjenem slapu in tekli na smučeh. V torek jih čaka prvi testni dan v dirkalniku.

Če se Di Resta dokaže v Force Indii, bi lahko čez leto ali dve dobil priložnost pri McLarnu in takrat bi dejansko lahko bil konkurenčen Vettlu. Ima talent in ima hitro kri. Škoti so v formuli 1 že zmagovali. Jackie Stewart in Jim Clark, oba večkratna prvaka, sta denimo že na svoji debitantski dirki v formuli 1 osvojila nekaj točk. To je na debiju uspelo tudi Hamiltonu. Paul bi rad šel po njihovih sledeh. "Lepo bi bilo kariero začeti s kakšno točko. Verjamem, da bo dirkalnik lep, hiter in zanesljiv. Prvi indici že kažejo na to, a pravo vrednost bodo pokazala februarska testiranja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.