Šport > Moto športi
28 ogledov

"Vettlova pomoč? Ne prosim zanjo!"

Na Webbrovem meniju je zmaga in ne odstop, ki se mu je zgodil lani. (Foto: Reute Žurnal24 main
S treningoma se začenja nočna VN Singapurja. Zmago brani Hamilton, favorit je Red Bull. "Odstop ni na meniju," pove Webber, ki tu še ni zmagal. Računa na zmago, ne pa na pomoč Vettla.

Vettlova pomoč?
Vodilni v seštevku Mark Webber (Red Bull) dirke v Singapurju še ni končal. Ima pet točk prednosti pred Lewisom Hamiltonom (McLaren) in verjame, da bodo na počasni ulični stezi bolj konkurenčni kot 14 dni nazaj v Monzi. "Prepričani smo, da nam bo šlo v Singapurju zelo dobro. Če to dirko primerjamo z Monakom, bi nam torej res morala ustrezati," pripoveduje avstralski dirkač, ki je eno od štirih letošnjih zmag dosegel v Monte Carlu. Pet dirk pred koncem sezone ima 24 točk prednosti pred ekipnim kolegom Sebastianom Vettlom. "Vettlova pomoč? To je odvisno od ekipe. Sam nisem prosil zanjo," pove Mark.

Zapeljite se po Singapurjuv Red Bullovem simulatorju. Ob tem še poglejte fotozadetke z lanske in predlanske dirke (to je bila tista, ko je namerno trčil Nelson Piquet mlajši).

Pomoči seveda ne bo! "24, 25 ali 50 točk zaostanka. Ni pomembno. Nov sistem točkovanja gledalce bega. Za zmago se dobi 25 točk. Po starem sistemu bi torej zaostajal le osem ali devet točk. To pa ni tako dramatično, kajne?" zatrjuje Vettel, ki trdno verjame, da mu še vedno lahko uspe. "V Singapurju je pomembna aerodinamika in to mi imamo. Pričakujem dober rezultat."

Dovolj napak
Hamilton je na zadnjih treh dirkah dosegel eno zmago, a dvakrat odstopil in izgubil skupno vodstvo. "Napak je dovolj," je odločen. "Zmaga in dva odstopa ni nekaj groznega, a sem izgubil veliko točk v boju za prvaka. Pritiskal bom do konca. Zdaj odloča vsaka dirka. Poskrbeti moram, da končam vseh pet. To je najbolj pomembno, a ob tem grem v Singapurju tudi na zmago." Hamilton in Webber se ta hip lahko najbolj bojita Fernanda Alonsa (Ferrari), ki je na zadnjih štirih dirkah od vseh zbral največ točk (dve zmagi, drugo mesto in odstop) in je le še 21 točk za vodilnim. "Zdaj imamo paket, s katerim bomo dobri tudi na počasnejših stezah," se hrabri Španec. "A vemo tudi, da bo Red Bull tukaj najhitrejši, a bolj kot to, bo za naslov prvaka pomembna konstantnost rezultatov."


Večerne nevihte? Ja, spet jih napovedujejo. Lani jih sicer ni bilo. Dirkači se dežja ponoči bojijo.

"Odstop ni na meniju"
Konstantost izpostavlja tudi Webber. "Odstop ni na meniju. Na vsaki dirki je treba dosegati točke, večjo razliko pa lahko naredi le zmaga in zato mora biti ta na našem meniju! Zelo hitro se vrstni red v skupnem seštevku lahko spremeni. Nas bo v igri za prvaka pet tudi v Abu Dabiju? Morda ja, morda bomo trije, morda bo prvak takrat že znan. Ni pomembno, da vodim pred to dirko, pomembno bo, kdo bo vodil pred Abu Dabijem.“ To bo zadnja dirka sezone 2011, a do tiste je še daleč, zdaj se raje posvetimo VN Singapurja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.