Šport > Moto športi
4 ogledov

Vettlu še četrti pole, Rosberg 3.

Sebastian Vettel in njegov "znamenit", marsikomu nesramen prst.
1/24
Žurnal24 main
Sebastian Vettel (Red Bull) je četrtič v sezoni in petič zapored osvojil najboljši startni položaj. V prvi vrsti bo še Mark Webber (Red Bull). Dvig forme Mercedesa je s tretjim mestom vnovčil Nico Rosberg.

Dominanca svetovnega prvaka Sebastiana Vettla (Red Bull) na kvalifikacij se nadaljuje. Turške je dobil kar štiri desetinke pred Markom Webbrom (Red Bull) in bo tako na peti dirki zapored startal s pole positiona. V drugi vrsti bosta v nedeljo ob 14.00 Nico Rosberg (Mercedes) in Lewis Hamilton (McLaren). Če je mladi Rosberg vnovčil vse boljšo srebrno puščico, pa to ne moremo trdili za veterana Michaela Schumacherja (Mercedes), ki je na osmem mestu za njim zaostal kar sekundo. Vmes so se zvrstili še Fernando Alonso (Ferrari), Jenson Button (McLaren) in Vitalij Petrov (Renault). Če so srebrni ujeli stik z Red Bullom in McLarnom pa to ne velja za poskočnega konjiča. Težave je imel Felipe Massa (Ferrari): najprej so mu preventivno zamenjali motor, nato pa v finalnem delu kvalifikacij sploh ni dirkal.

To je Vettlov 19. pole position v karieri, zdaj ima enega več od Hamiltona. Do rekorda osmih polov zapored Ayrtona Senne (1988/1989) mu manjkajo samo še trije.

S časom 1:27,013 je bil v prvem delu kvalifikacij najhitrejši Massa, za njim pa so se zvrstili dirkača Red Bulla, Hamilton in Alonso, ter Button. Osmoljenec je Kamui Kobajaši (Sauber), saj ga je dirkalnik izdal še pred prvim hitrim krogom. V drugem delu kvalifikacij, ko je bil s časom 1:25,610 najhitrejši Vettel, ni bilo presenečenj. Rosberg je z drugim časom dokazal, da je Mercedes res dvignil nivo svoje forme in velja nanj na četrti dirki sezone resno računati. "Lepo je videti, da res napredujemo. Štiri dirke nazaj nas ni bilo nikjer."

Za ekipo Red Bulla je to tretji najboljši startni položaj v Istanbulu, kjer pa zmage še nimajo. Lani je Vettel v bitki za zmago trčil v Webbra. "Sem zelo vesel in zadovoljen, potem ko sem imel v petek nesrečo. Mehanikom sem naredil veliko dela, a sem jim zdaj s tem poplačal muke. Naredili so svoj posel in na kvalifikacijah sem imel odličen dirkalnik," je pripovedoval Vettel, ki v odločilnem delu kvalifikacij sploh ni odpeljal hitrega kroga v zadnjih minutah in je tako raje privarčeval komplet Pirellijevih pnevmatik za dirko, da se mu ne ponovi Šanghaj, ko je kljub postanku manj izgubil zmago. "Zdelo se nam je, da bo čas dovolj dober in nismo tvegali s še enim izhodom na stezo. Če ti to uspe, si heroj, če ne, pač nisi." In njim je in tako so v dobrem položaju za zmago na dirki, ki jo bomo s komentarjem v nedeljo na zurnal24.si spremljali v živo.

VN Turčije, Istanbul, kvalifikacije (startna mesta):

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:25,049
2. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,405
3. Nico Rosberg (Mercedes) +0,525
4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,546
5. Fernando Alonso (Ferrari) +0,802
6. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,933
7. Vitalij Petrov (Renault) +1,247
8. Michael Schumacher (Mercedes) +1,597
9. Nick Heidfeld (Renault) +1,610
10. Felipe Massa (Ferrari) brez časa

11. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
12. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
13. Paul di Resta (Force India Mercedes)
14. Pastor Maldonado (Williams Cosworth)
15. Sergio Perez (Sauber Ferrari)
16. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
17. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)

18. Heikki Kovalainen (Lotus Renault)
19. Jarno Trulli (Lotus Renault)
20. Jerome d'Ambrosio (Virgin Cosworth)
21. Vitantonio Liuzzi (Hispania Cosworth)
22. Timo Glock (Virgin Cosworth)
23. Narain Karthikejan (Hispania Cosworth)
24. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.