Šport > Moto športi
32 ogledov

Villeneuve bi kupil eno od ekip

39-letni Villeneuve se ni jasno opredelil, ali bi bil le solastnik in vodja ekip Reuters
Fia je prejšnji teden zavrnila prijavo italijanske ekipe Durango in njihovega partnerja Jacquesa Villeneuva, da bi postali 13. ekipa v formuli 1. Ti imajo zdaj načrt, da kupijo eno od obstoječih ekip.
Verjamemo, da je vredno. Naš cilj je, da smo na prvi dirki naslednje sezone.
Giuseppe Doringo

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je po pregledu vseh prijav za novo, 13. moštvo formule 1 odločila, da nobeno ne zadostuje pogojem. Ne so rekli tudi navezi italijanske ekipe iz nižjih serij Durango in nekdanjemu prvaku Kanadčanu Jacquesu Villeneuvu. "Imamo že zagotovljene finance za tri sezone. Dizajniranje dirkalnika že poteka. Prva faza izgradnje ekipe je že skoraj končana," je še pred Fiino odločitvijo dejal Villeneuve. A čeprav jih je Fia zavrnila, njihov načrt ni postal zgodovina. Tiskovni predstavnik Duranga, Giuseppe Doringo, je to sredo dejal: "Edini način, da vstopimo v formulo 1, je, da kupimo obstoječo ekipo. Še naprej to nameravamo storiti skupaj z Villeneuvom. Verjamemo, da je vredno. Naš cilj je, da smo na prvi dirki naslednje sezone." Možna tarča bi bila obubožana španska ekipa Hispania, morda tudi Virgin, saj se nikoli ne ve, kaj roji po glavi Richardu Bransonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.