Šport > Moto športi
13 ogledov

Villeneuve čaka: bil bi tudi zadnji

39-letni Villeneuve se ni jasno opredelil, ali bi bil le solastnik in vodja ekip Reuters
Fia bo do konca meseca objavila ime 13. ekipe formule 1 za sezono 2011. Najresnejši kandidat je moštvo Jacquesa Villeneuva v navezi z Durangom. Pravi, da imajo dober načrt in se ne bojijo slabih rezultatov.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) bo v roku nekaj dni objavila svoj izbor za 13. moštvo formule 1. V minulih tednih so jim svoje načrte predstavile vsaj tri potencialne ekipe: srbski Stefan GP, španski Epsilon Euskadi in kanadsko-italijanska naveza Villeneuve-Durango. Ker se Epsilon povezuje tudi z združitvijo s Hispanio, Stefan pa je bil enkrat že zavrnjen, se zdi, da je moštvo, ki bi ga vodil svetovni prvak iz sezone 1997 Jacques Villeneuve najresnejši kandidat za zmago. Ta je požel tudi največ medijske pozornosti, sicer pa so same predstavitve potekale za zaprtimi vrati. "Svoje načrte smo jim predstavili in ni bilo nobene takojšnje reakcije, a zdeli so se mi zadovoljni. Ne vem, kakšne predstavitve so imeli drugi. Vem, da smo imeli mi dobro."

Tri to sezono nove ekipe so daleč zadaj. Se Villeneuve tega ne boji? "Ni slabo, če si med zadnjimi, če le veš, da imaš dolgoročni načrt, podporo in denar, da lahko gradiš projekt. Ko smo začeli z BAR-om, smo imeli sredstev komaj za sprotno preživetje."

Villeneuve odločitev Fie pričakuje do konca tega meseca in upa, da ne pride že tekom tega vikenda, ko bo dirkal v seriji Nascar v domačem Montrealu. "Upam, da ne bodo česa objavili že med vikendom, ker se ta vikend ne bi rad ukvarjal s formulo 1." Nekdanji dirkač Williamsa, BAR-a in krajši čas Renaulta in Sauberja obljublja, da bodo naredili vse za konkurenčno ekipo. Njegovo kandidaturo je že pred časom podprl nekdanji šef McLarna, Ron Dennis. "Vsi v formuli 1 si želimo, da mu uspe. Vedno je lepo, če nekdanji prvaki ostanejo v tem športu. A mu ne bo lahko. Vse bo odvisno od denarja." V svojih načrtih za vrnitev v to tekmovanje Villeneuve ni razkril, ali se vrača le kot lastnik in vodja ekipa ali tudi kot dirkač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.