Šport > Moto športi
22 ogledov

Villeneuve nazaj v F1 z Durangom

Z Braun Racing sponzorja Dollar General bo Villeneuve čez teden dni nastopil na Žurnal24 main
Koliko je resnice v ustanavljanju ekipe formule 1 Villeneuve Racing. Jacques Villeneuve ostaja skrivnosten. Se je pa oglasil lastnik italijanskega moštva Durango in razkril, da gre za njihov skupni projekt.
To soboto se je oglasil Ivone Pinton, lastnik italijanskega moštva nižjih serij Durango, in potrdil, da je Villeneuve povezan z njihovo prijavo za sodelovanje v formuli 1. "Upam, da skupaj dobimo mesto v tem tekmovanju. Ne vemo še, kako bomo skupaj sodelovati, a baza ekipe bo gotovo v Benečiji. Jacques bi bil naš dirkač, pa tudi kaj več." Jacques je za Durango že dirkal v seriji Speedcar.

Čez noč se je v središču medijskega zanimanja znašel Jacques Villeneuve, kanadski svetovni prvak formule 1 iz sezone 1997 in zmagovalec 500 milij Indianapolisa iz leta 1995. V četrtek je Auto motor und sport razkril, da ustanavlja lastno moštvo in se prijavlja za 13. mesto v formuli 1. Za BBC je Villeneuve potrdil, da so že vložili prijavo. "Nikoli nisem skrival, da trdo delamo na projektu za formulo 1. A za zdaj nočem govoriti o podrobnostih in načrtih. Torej brez komentarja," je dejal za BBC in tako ni niti pojasnil ali se želi vrniti le kot lastnik ekipe ali tudi kot dirkač. Odkar je leta 2006 odpeljal zadnjo dirko v F1, se je spogledoval z vrnitvijo, nazanje minulo zimo s srbsko ekipo Stefan GP, ki pa ni dobila mesta v tekmovanju. Kot piše BBC, kateremu ponavadi gre zaupati, je Villeneuve Racing eden od le treh resnih kandidatov za 13. moštvo F1, katerega tehnične in finančne zmožnosti je Fia že preverila. "V teh govoricah je res nekaj resnice. Jacques se res želi vrnitvi. Delamo na resnem projektu," je bil kratek Villeneuveov novi menedžer, Rick Gome. Slednji je bil ob Jacquesovem nekdanjem menedžerju Craigu Pollocku eden od ustanoviteljev moštva BAR (leta 1999), kateri je kasneje postal Honda, Brawn in danes Mercedes. Fia na temo Villeneuve Racing ni želela dati komentarja.

Nikoli nisem skrival, da trdo delamo na projektu za formulo 1. A za zdaj nočem govoriti o podrobnostih in načrtih.
Jacques Villeneuve

Jacques Villeneuve trenutno dela na še enem projektu – karieri v seriji Nascar. Potem ko je junija zablestel na dirki serije Nationwide (Nascarjeva drugorazredna serija) v Elkhart Laku (bil je blizu zmage), je zdaj dobil priložnost za nastop v prvorazredni seriji Sprint Cup in to na dirki Brickyard 400 na slovitem ovalu v Indianapolisu, ki bo naslednji vikend. "Navdušen sem, da bom spet dirkal za Braun Racing. Zadovoljen sem bil s svojo dirko v Elkhartu. Upam sem, da bom z njo dobil še kakšno priložnost. Na Brickyard me vežejo lepi spomini. Zmaga na Indyju 500 je bila eden od vrhuncev moje kariere. S temi dirkalniki bom tam sicer dirkal prvič, a menim, da mi bo šlo dobro," je dejal Villeneuve. Če se Jacques kvalificira na dirko, bo postal šele drugi dirkač v zgodovini, ki bi na Indianapolisu nastopil v treh tekmovanjih: Indy 500, VN formule 1 in Brickyardu 400. Prvi, ki mu je to uspelo, je bil Juan Pablo Montoya. Slednji bo seveda naslednji vikend Villeneuveov tekmec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.