Šport > Moto športi
23 ogledov

Visok obisk v Indianapolisu

Dirkališče v Indianapolisu že dobiva novo podobo. Žurnal24 main
V enem letu naj bi bilo prenovljeno dirkališče v ameriški avtomobilistični meki, Indianapolisu. Delo na gradbišču so si ogledali tudi najvplivnejši ljudje motociklistične karavane.

Veljaki Mednarodne motociklistične zveze (FIM) so prizorišče že obiskali, na 4,2 kilometra dolgi progi pa je že viden napredek. "Cilj našega obiska je bil dokončno začrtati potek dirkališča, naslednjič pa bomo že določili, kje bodo stali zidovi, iztekališča in podobno," je povedal pristojni za varnost pri dirkanju znotraj FIM Claude Danis.

Prvi naj bi se na novo stezo v Indianapolisu zapodili motociklisti, in sicer 14. septembra 2008, ko bo na sporedu preizkušnja MotoGP. Proga bo nekoliko drugačna, kot je bila na prejšnjem dirkališču Indianapolis, ki je zadnjih osem let gostilo tudi dirke Formule 1 za veliko nagrado ZDA. Slednje tekmovanje prihodnje leto Indianapolisa ne bo obiskalo. Graditelji pričakujejo, da bo nova proga nared že maja 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.