Šport > Moto športi
13 ogledov

"¡Viva Perez!" kričalo 200 tisoč fanov

1/7
Žurnal24 main
Formula 1 bi se morala vrniti v Mehiko! Več kot 150 tisoč (morda celo 200 tisoč) Mehičanov je minuli vikend pozdravilo Sergia Pereza, ki je na ulicah Guadalajare naredil nekaj promocijskih krogov.

Guadalajarčan Sergio Perez (Sauber) je postal prvi Mehičan po 30 letih, ki bo dirkal v najelitnejši dirkaški seriji na svetu. To je skupaj s svojimi someščani proslavil minuli konec tedna, ko je na ulicah prestolnice mariačijev naredil nekaj krogov. "To je bil eden najlepših dni v mojem življenju," je bil presrečen in osupel 21-letnik, potem ko ga je pozdravilo nekje med 150 tisoč in 200 tisoč navijačev. "To je bila nepozabna izkušnja. Še nikoli me ni spodbujalo toliko ljudi. Sem ponosem Mehičan in ponosen na to podporo. Zame je to velika spodbuda za prvo sezono v formuli 1."

Mehičani niso pokazali le podpore Perezu, temveč tudi svojo veliko ljubezen do formule 1. To tekmovanje se zadnja leta seli v Azijo, morda bi Bernie Ecclestone spet moral resneje razmisliti o VN Mehike. Ta se je nekoč že dogajala, in sicer v 60. letih 20. stoletja in nato še med letoma 1986 in 1992. Prizorišče je bila ulična/parkovna steza v parku Chapultepec v prestolnici Ciudad de Méxicu, a ker organizatorji v stezo, predvsem v varnost, niso vlagali ničesar, so dirko izgubili. Pred nekaj leti je bila zelo živa ideja o novem dirkališču pri Cancunu, a se je ustavilo pri denarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.