Šport > Moto športi
15 ogledov

VN Brazilije Rosbergu

VN Brazilije, tekma EPA
Po VN Mehike je nemški dirkač Nico Rosberg osvojil tudi dirko v Braziliji. Na drugo mesto se je ponovno uvrstil Lewis Hamilton, na tretje Nemec Sebastian Vettel.

Nemec Nico Rosberg (Mercedes) je zmagovalec predzadnje dirke sezone svetovnega prvenstva 2015. Na preizkušnji v Braziliji je uspeh Mercedesa dopolnil svetovni prvak Lewis Hamilton, tretji je bil Rosbergov rojak Sebastian Vettel (Ferrari). Rosberg si je z zmago v Sao Paulu dirko pred koncem dokončno privozil skupno drugo mesto v SP.

Sezona je že nekaj časa odločena, saj si je Mercedes že precej pred koncem zagotovil vozniški naslov po zaslugi Hamiltona, oba dirkača pa sta zbrala dovolj točk, da je bila tudi konstruktorska lovorika že varno v njihovih rokah. Danes je Rosberg poskrbel še za zadnjo manjkajočo piko na i in priboril še naslov podprvaka, saj njegov rojak Vettel zdaj nima več možnosti, da bi ga čez 14 dni na zadnji dirki v Abu Dabiju še zrinil s skupnega drugega mesta.

Dirka v Sao Paulu ni bila posebej razburljiva. Šlo je bolj za prestiž obeh dirkačev v srebrnih puščicah, interni dvoboj pa je dobil v zadnjem delu sezone prebujeni Rosberg.

Rosberg zadovoljen, Hamilton razočaran

Nico Rosberg, VN Brazilije | Avtor: EPA EPA

"Za mano je izvrsten konec tedna. Lewis je dobro napadal, a sem se znal ubraniti," je po zmagi dejal nemški dirkač Mercedesa. Za svojo 13. zmago v karieri je odpeljal dirko brez napak, tekmecu z enakim avtomobilom pa ni ponudil nobene resne priložnosti, da bi ga ogrozil v vodstvu, potem ko mu je že po startu z odločnim manevrom preprečil poskus preboja naprej. Hamilton bo tako moral vsaj še eno leto počakati na prvo zmago v državi svojega otroškega idola Ayrtona Senne. "Preprosto nisem bil dovolj močan in konkurenčen, da bi se lahko boril za zmago," je priznal Britanec.

Za obema Mercedesoma je bil tretji Vettel, kar pa je bilo ob zmagi Rosberga premalo, da bi ohranil upe na skok na drugo mesto v SP. "Bila sta premočna za nas, a v tolažbo lahko ugotovimo, da smo bili tokrat precej boljši kot na nekaterih drugih dirkah," je menil Vettel. Za Mercedesova dirkača je bila to enajsta dvojna zmaga v sezoni.

Hamilton ima pred zadnjim dejanjem sezone 363 točk, Rosberg 297, Vettel pa 266.

Izid VN Brazilije (71 krogov, 305,939 km):

1. Nico Rosberg (Nem/Mercedes)        1:31:09,090
2. Lewis Hamilton (VBr/Mercedes) + 7,700
3. Sebastian Vettel (Nem/Ferrari) 14,200
4. Kimi Räikkönen (Fin/Ferrari) 47,500
5. Valtteri Bottas (Fin/Williams) 1 krog
6. Nico Hülkenberg (Nem/Force India) 1 krog
7. Danil Kvjat (Rus/Red Bull) 1 krog
8. Felipe Massa (Bra/Williams) 1 krog
9. Romain Grosjean (Fra/Lotus) 1 krog
10. Max Verstappen (Niz/Toro Rosso) 1 krog
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.