Šport > Moto športi
13 ogledov

VN Južne Koreje ni ogrožena

(Foto: EPA) Žurnal24 main
VN Južne Koreje ni ogrožena. Tako trdijo južnokorejski organizatorji in zanikajo govorice, da jim do 24. oktobra, ko bo na sporedu premierna dirka za VN Južne Koreje, ne bo uspelo pripraviti proge.

Prireditelji dirke formule 1 na novem prizorišču v južnokorejskem Yeongamu zagotavljajo, da tekmovanje ni ogroženo. Predstavniki korejskega avtomobilskega kluba (KAVO) so zatrdili, da bodo vsa potrebna dela končali pred odločilnim inšpekcijskim pregledom proge naslednji teden.

V svetu formule 1 so se poleti pojavili namigi, da Korejcem do 24. oktobra, ko bo na sporedu premierna dirka za VN Južne Koreje, ne bo uspelo pripraviti proge. "V dveh tednih bomo zanesljivo videli dirko. Gradbinci pravijo, da bodo dela končali do pregleda," je zatrdil predstavnik kluba KAVO Peter Baek. Mednarodna avtomobilistična zveza Fia bo komisijo na ogled proge poslala v začetku naslednjega tedna in do takrat morajo v Yeongamu urediti tako stezo kot vse potrebne spremljevalne objekte in dostope do dirkališča, ki leži kakšnih 400 kilometrov južno od Seula.

Veliki vodja formule 1 Bernie Ecclestone je nedavno sicer izrazil dvome o tem, da bo Južna Koreja res pripravila vse potrebno do roka. "Ni videti prav dobro. Pregled bi morali opraviti že pred mesecem in pol," je bil v pogovoru za BBC zaskrbljen Ecclestone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.