Šport > Moto športi
858 ogledov

Zvezdnik z zelo slavnim priimkom v bolnišnici, stanje nejasno

fittipaldi Profimedia
Grozljiva nesreča na dirki razreda formula 2, v kateri jo je skupil vnuk dvakratnega svetovnega prvaka formule 1.

V Džedi, kjer je bila pretekli konec tedna na sporedu nadvse razbruljiva dirka elitnega dirkaškega razreda, sta jo v trčenju na dirki formule 2 grdo skupila Enzo Fittipaldi (20), vnuk dvakratnega svetovnega prvaka Emersona Fittipaldija, in Theo Pourchaire (18).

Oba dirkača so s prizorišča nesreče nemudoma prepeljali v bolnišnico, po doslej znanih informacijah pa nobenem od njiju naj ne bi utrpel hujših poškodb. 

Nesreča se je pripetila na samem začetku dirke, ko je Pourchaire takoj po startu obstal na svojem mestu. Potem ko se mu je večina dirkačev uspela izogniti, je vanj z veliko hitrostjo priletel vnuk dirkaške legende.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Oba dirkača sta bila deležna takojšnje zdravniške pomoči," je v uradni izjavi zapisalo vodstvo tekmovanja. "Zdravniške ekipe so ju uspele izvleči iz dirkalnikov. Oba sta bila pri zavesti. S helikopterjem smo ju prepeljali v bolnišnico King Fahad Armed Forces," so dodali.

Šef Alfe Romeo in soustanovitelj ART Grand Prix, katerega član je Pourchaire, Frederic Vasseur, je novinarju AFP-ja zaupal, da njegov varovanec ni utrpel nobenega zloma in da je z njim "vse v najlepšem redu"

"V tem trenutku še ne vem, ali je zame sezone konec," je pet ur po nesreči na družbenih omrežjih zapisal Francoz. "A to zdaj niti ni pomembno. Pomembno je, da je bila to huda nesreča, v kateri se je Enzo poškodoval. Želim mu čim hitrejše okrevanje," je dodal 18-letnik.

Podrobnejših informacij o zdravstvenem stanju Fittipaldija še ni, nekaj upanja pa je vlil predstavnik njegove ekipe, ki je namignil, da bi bil mladenič lahko nared že prihajajoči konec tedna, ko bo na sporedu nova dirka razreda F2. 

Prvo konkretne informacije o stanju njegovega brata je na družbenih omrežjih delil Pietro Fittipaldi. Zapisal je, da je Enzo pri zavesti in da ima zlomljeno desno peto, drugih podrobnosti pa ni razkrival. "Na srečo kaže bolje, kot smo pričakovali," je dodal.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.