Šport > Moto športi
65 ogledov

''Vprašanje, če bo Alonso še kdaj zmagal''

fernando alonso EPA
Jarno Trulli, nekdanji moštveni kolega Fernanda Alonsa, se sprašuje, če bo dvakratni svetovni prvak sploh še kdaj stopil na najvišjo zmagovalno stopničko.

Čez natanko teden dni bosta minili dve leti od zadnje zmage Fernanda Alonsa, ki je leta 2013 slavil pred domačimi navijači na dirki za VN Španije. Dvakratni svetovni je po koncu lanske sezone po zapustil Ferrari, kjer je zaman čakal na konkurenčen dirkalnik, in se preselil nazaj k McLarnu.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Usoda se je kruto proigrala s 33-letnim Špancem, saj so rdeči iz Maranella po katastrofalni lanski sezoni pripravili dirkalnik, ki se lahko vmeša v boj za zmago, medtem ko Alonso z McLarnom životari na začelju startne vrste.

Naveza McLaren-Honda, ki je dominirala v poznih 80. in zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja, se na uvodnih dirkah ni izkazala, tako da Španec pred četrto preizkušnjo na svojem računu nima niti točke. Enako velja tudi za njegovega moštvenega kolega Jensona Buttona. ''Sprašujem se, če bo še kdaj zmagal na dirki ali osvojil naslov prvaka. McLaren svojih težav ne bo odpravil na hitro in težko bo ujel ekipe, ki so pred njim,'' je dejal Alonsov nekdanji kolega pri Renaultu Jarno Trulli.
Dirkač McLarna je zaradi nesreče na predsezonskih testiranjih v Jerezu moral izpustiti uvodno dirko za VN Avstralije, po odstopu v Maleziji pa je na Kitajskem in v Bahrajnu končal na 12. oziroma 11. mestu.

Pred dirko v Barceloni je napovedal, da bodo v katalonski prestolnici naredili korak naprej, kar še najbolj spominja na demagogijo, s kakršno je lani svoje neuspehe opravičeval Kimi Räikkönen. Dirkač Ferrarija je vseskozi napovedoval boljše čase, kar pa se do izteka sezone nikoli ni zares uresničilo.

''Ostale ekipe ne spijo ali čakajo, ampak delajo naprej na razvoju. Morda bo drugače, če pride do velikih sprememb pravilnika ali jim uspe nekaj podobnega, kot je uspelo Ferrariju. Ferrari je povsem spreobrnil svojo situacijo, česar ne bi nikoli pričakoval. Lahko se zgodi marsikaj, vendar sem zaskrbljen. Fernandova situacija ni idealna. Upam, da se motim. McLaren je dobra ekipa, vendar se meri s Ferrarijem in Mercedesom, ki prav tako izdelujeta motorje, in tu je velika razlika,'' je dodal Trulli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.