Šport > Moto športi
24 ogledov

"Vprašanje je, če bomo končali dirko"

Lewis Hamilton
1/8
Žurnal24 main
McLaren in Mercedes, ki potrebujeta testne kilometre, jih to soboto, zadnji testni dan, nista bila deležna prav veliko, saj je v Barceloni lilo kot iz škafa. Lewis Hamilton je moraliziral o formi McLarna.

Sobota, zadnji testni dan pred prvo dirko, štirim preostalim ekipam v Barceloni ni bil naklonjen. Odprla so se nebesa. Nico Rosberg (Mercedes), Pastor Maldonado (Williams) in Lewis Hamilton (McLaren) so naredili nekaj več kot 20 krogov, Michael Schumacher (Mercedes) in Fernando Alonso (Ferrari) pa sploh nista postavila uradnega časa. Prvo mesto Mercedesa pomeni: "Da smo vsekakor na poti navzgor. Napredujemo in bomo še bolj. To sicer še ni to, da bi lahko redno zmagovali ali osvojili naslov prvaka, a zadeve gredo v pravo smer," poudarja Rosberg.

Tako so imeli dirkači nekaj več časa za klepet z novinarji. V taboru McLarna v zadnjih dveh, treh dneh skušajo omiliti strah pred krizo, potem ko so še v začetku tedna trdili, da ne uvodnih dirkah ne bodo kos Red Bullu in Ferrariju. "Razmišljam pozitivno. Rad dirkam. Komaj čakam na prvo dirko," je po zadnjem testnem dnevu v tej zimi dejal Lewis Hamilton. "Vedno upam na najboljši možen napredek. Želim si, da bi bilo kar na enkrat vse v najlepšem redu. Nihče ne ve, kaj točno se bo zgodilo v Melbournu. Držimo pesti. Vem, da vsi v ekipi delajo, kolikor morejo dobro. Moramo v strm klanec, a ga bomo premagali." Pravi, da ni frustriran: "Te besede ne maram, ker nisem frustiran. Nam je pa vsem težko, saj se trudimo in vlagamo veliko sebe v ta posel." Hamilton še pove, da že mogoče, da niso dovolj hitri za kvalifikacije, bodo pa boljši na dirki. "Naša forma za dirko se ne zdi slaba." Vprašanje ostaja vzdržljivost njihovega materiala, saj so od boljših ekip naredili najmanj kilometrov. "Ja, vprašanje je, če bomo končali dirko."

Testiranja, Barcelona, zadnji dan:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:43,814
2. Pastor Maldonado (Williams Cosworth) +0,519
3. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,746
4. Michael Schumacher (Mercedes) brez časa
5. Fernando Alonso (Ferrari) brez

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.