Šport > Moto športi
29 ogledov

Vsi optimistični, le dež jih skrbi

Takole se je ulilo uro po koncu treninga, v času, ko bo v nedeljo dirka. (Foto: Žurnal24 main
VN Avstralije je bila nora, nič drugače ne bo ta konec tedna na VN Malezije. Po prostih treningih se zdi, da sta McLaren in Mercedes ujela Red Bull in Ferrari. Vsi gledajo v nebo, saj so nevihte neizbežne.
S petkovimi časi sem kar zadovoljen. Imamo dobro hitrost, a vseeno ostajam realist. Najverjetneje smo še vedno malo za najboljšimi.
Michael Schumacher

Po petkovih treningih ni manjkalo zadovoljstva pri McLarnu in Mercedesu. Bili so najhitrejši. Vendarle Lewis Hamilton (McLaren) opozarja: "Nisem še miren. Na kvalifikacijah na prvih dveh dirkah nisem bil dovolj hiter. Upam, da bo tokrat drugače, a tokrat gledamo tudi v nebo. Zdi se, da smo zelo konkurenčni, a treba je biti pazljiv, saj se ne ve, s koliko goriva je kdo dirkal." Očitno so z veliko goriva vozili pri Ferrariju, saj se kljub več kot sekundo počasnejšim časom ne obremenjujejo. "Petkova treninga nimata nobenega pomena. Bil sem sedmi, a bi bil lahko tudi drugi. Na kvalifikacijah nam sicer ne bo lahko, a razloga za pesimizem tudi ni," je razlagal Fernando Alonso (Ferrari). Da pa časi srebrnih le niso zgolj posledica malo goriva, izpostavlja Sebastian Vettel (Red Bull): "McLaren in Mercedes sta na tej stezi očitno zelo hitra, na dirki pa bo nevaren tudi Ferrari."

Edino, kar vse malo skrbi oziroma jih pušča v negotovosti, je vreme. Napoved grozi s popoldanskimi nevihtami. Od lani (dirka je bila predčasno končana) še dobro pomnimo, da zna biti steza takoj nevozna. Oba petkova treninga sta minila na suhi stezi, najbrž bo tudi sobotni dopoldanski. Tropsko podnebje namreč nad dirkališče v bližini malezijske prestolnice Kuala Lumpurja nevihte z veliko količino dežja v zelo kratkem času prinese šele pozno popoldne – okrog štirih ali petih (to se je zgodilo tako ta petek kot v četrtek). Treningi so na sporedu nekaj ur prej, tako sobotne kvalifikacije kot nedeljska dirka pa se začneta ob 16. uri po lokalnem času (oziroma ob 10. uri po srednjeevropskem).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.