Šport > Moto športi
21 ogledov

Webber bo Vettlove rane celil na surfu

Vettel Webber Sepang VN Malezije Malezija velika nagrada formula 1 EPA
Po mnenju nekdanjega McLarnovega dirkača Johna Watsona bi morali pri Red Bullu po sporni zmagi na veliki nagradi Malezije za eno dirko suspendirati svetovnega prvaka Sebastiana Vettla. Nemec je z eno najbolj kontroverznih potez v zgodovini formule 1 ignoriral ukaz ekipe in za zmago prehitel moštvenega kolega Marka Webbra.

"Edini smiseln način je, da mu rečeš: 'Odsedel boš eno dirko.'," je za BBC Radio 4 dejal John Watson. Nekdanji dirkač McLarna je prepričan, da če bi enako potezo storil kdo drug, ki mu ni ime Sebastian Vettel, slednji morda ne bi več sedel v kokpitu.

"Vem, da če dirkači drugih ekip ne bi upoštevali ekipnega ukaza, bi jih suspendirali ali celo odpustili," je prepričan 66-letni Severni Irec, ki je zmagal na petih dirkah velike nagrade in leta 1982 osvojil tretje mesto v skupnem seštevku.

Watson je dejal, da je Vettel s svojeglavim manevrom in prehitevanjem moštvenega kolega Marka Webbra pod vprašaj postavil tudi avtoriteto šefa ekipe Christiana Hornerja, ki je potezo Nemca sicer označil za "neumno".

Berger hvali Vettlov "ubijalski čut"

"Če Christian Horner ponovno ne vzpostavi svoje avtoritete v ekipi - ker ga je v včeraj (v nedeljo, op. a.) totalno pokoril Sebastian Vettel -, potem njegov položaj v ekipi ni takšen, kakršenega so predvideli. Moje edino mnenje, ki ga lahko sprejmem, je, da bi moral biti Vettel suspendiran za naslednjo dirko. Točk mu ne moreš vzeti in jih dati Marku Webbru. To je zdaj zgodovina in Sebastian je pridobil s temi sedmimi dodatnimi točkami. Ne moreš ga denarno kaznovati - to je zanj praktično nepomembno," je še dodal Watson.

Oglasil se je tudi Gerhard Berger, ki je zanimivo dejal, da je Vettel zgolj pokazal neusmiljenost in "ubijalski čut", katero pač morajo imeti največji dirkači. Po mnenju Avstrijca ne bo Vettlove narave spremenil nihče.

webber vettel  | Avtor: EPA EPA
"Da zmagaš trikrat ali štirikrat v svetovnem prvenstvu, moraš biti zelo sebičen," je za BBC Radio 5 live dejal Berger. "Ti fantje imajo tako velik ubijalski čut. Ne morejo slediti svojim mislim in storijo le tisto, kar jim pove čut. To je del Vettlovega uspeha in nihče, niti moštveni kolega niti šef ekipe, tega ne bo spremenil."

Webber po zdravilo na valove

Webber dan po dirki v Sepangu še naprej zbira misli, izdal pa je, da mu bo pri tem pomagalo tudi surfanje v rodni Avstraliji.

"Tri tedne je do naslednje dirke. Ujel bom nekaj valov v Avstraliji. To bo dobro zdravilo," je povedal Webber. "Ampak v mojih mislih je bilo veliko reči v zadnjih 15 krogih, zato bomo videli, če bodo zdravila dovolj."

Po dirki se je Webber v enem izmed intervjujev spraševal, če sploh ima popolno podporo ekipe, da bi v morebitni bitki za naslov izzval Vettla. 36-letni dirkač je tudi priznal, da se je vprašal, če sploh še ima prihodnost pri avstrijski ekipi in v formuli 1 nasploh.

Ugasnil bo telefon

Pri Red Bullu so takoj po dirki sklicali interni sestanek, Horner pa je napovedal, da bo pred dirko na Kitajskem (14. aprila) sledil še eden.

"Zdaj je še zelo zgodaj. Zelo je surovo, seveda. Morali bomo ugotoviti, kako gre lahko ekipa najbolje dalje od tu naprej. O tem se bomo seveda pogovarjali ta teden. Jaz bom v Avstraliji na mojem surfu, telefon ne bo prižgan in videli bomo, kaj se bo zgodilo," je še zaključil Vettel.

Komentarjev 1
  • Merkava4 15:11 25.marec 2013.

    John Watson: bil si povsem povprečen dirakč, zmagal si, ko je 10 boljših odstopilo, danes si pameten kot avion!! SE NISMO PREDLANSKIM NASMRT SKREGALI NA TEMO ALI SE DIRKAČEM UKAZUJE IZ BOXA - ALI NE?? Nismo gledali objokanega Barikela in ...prikaži več ostala sranja? Nismo poslušali Montezemola in njegovega "vozi zadaj"???? Vsi so se zgražali? Danes bi pa fosil Watson kaznoval nekoga za nekaj, KAR SE NEBI SMELO ZGODITI!!!!