Šport > Moto športi
21 ogledov

Webber ni pomagal moštvenemu kolegu

Mark Webber EPA
Avstralec Mark Webber, ki je v nedeljo v Monte Carlu vknjižil prvo zmago v letošnji sezoni, je zanikal govorice, da je s svojo vožnjo pomagal moštvenemu kolegu Sebastianu Vettlu. Nekateri so Avstralca obtožili, da je s počasno vožnjo oviral druge dirkače, da bi se jim Vettel lažje približal.

Webber je dirko začel iz prvega startnega položaja, čeprav je postavil drugi kvalifikacijski čas, a je Michael Schumacher zaradi kazni nazadoval za pet mest. Za seboj je uspešno zadržal Nica Rosberga, Fernanda Alonsa in Lewisa Hamiltona ter osvojil še osmo zmago v karieri. Njegov moštveni kolega Sebastian Vettel je startal šele z desetega startnega mesta in je na dirki uporabil nekoliko drugačno taktiko, da bi lahko nadoknadil zamujeno. Nemec je začel z mehkimi Pirellijevimi gumami in se na postanek odpeljal šele v 46. krogu. Na stezo se je vrnil na četrto mesto, pred Lewisa Hamiltona, kjer je dirko tudi zaključil.

Webber je v sredo zanikal namigovanja, da naj bi svojo vožnjo namerno nekoliko upočasnil in s tem povečal Vettlove možnosti, saj je na ozkih ulicah Monte Carla prehitevanje močno oteženo. ''Kasneje sem slišal mnenja nekaterih, da sem za seboj zadrževal Nica, Fernanda in Lewisa ter s tem pomagal Sebastianu. To je popolna neumnost,'' je v svoji kolumni za BBC zapisal Webber. ''Sebastian je obrabil gume in je moral zapeljati v bokse, ker smo bili drugi hitrejši. Če bi ga želel približati ostalim, bi lahko upočasnil, kar bi bilo bolje za ekipo. Toda to ni bil del načrta,'' je dodal Avstralec, ki se zaveda, kako tvegan bi bil takšen manever. ''Težava pri tovrstnem početju je, da sebe izpostaviš večjemu pritisku dirkačev za seboj, v tem primeru Nicu in Fernandu. Vedno se ti maščuje, če si tako lahkomiseln. Zato preprosto ne poskusiš,'' je zaključil dirkač Red Bulla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.