Šport > Moto športi
15 ogledov

Webber tudi v 2011 pri Red Bullu

Mark Webber je na zadnji dirki za VN Turčije po trčenju z moštvenim kolegom Seba Žurnal24 main
Z dvema zmagama je Mark Webber prepričal šefe pri Red Bullu, da podaljšajo pogodbo z njim še za sezono 2011. Tega ni omajala niti nesreča med njim in Sebastianom Vettlom z VN Turčije.
Zame je bila lahka odločitev, da podaljšam. S pogovori smo začeli že na začetku sezone in se po dirki v Barceloni dokončno dogovorili. V ekipi se počutim zelo domačega. Veseli me, da smo iz ekipe s sredine razpredelnice napredovali v moštvo, ki se bori za prvaka. Upam, da bodo moje izkušnje pomagale, da v prihodnje skupaj dosežemo cilja po osvojitvi obeh naslovov.
Mark Webber

Trenutno vodilni v svetovnem prvenstvu formule 1 Avstralec Mark Webber je podaljšal sodelovanje s svojim moštvom Red Bull za leto dni, do konca sezone 2011, so danes sporočili iz moštva. Tudi drugi dirkač Red Bulla Nemec Sebastian Vettel že ima pogodbo za naslednjo sezono. Moštvo Red Bulla je trenutno na drugem mestu v ekipnem prvenstvu za McLarnom.Ta novica pomeni, da v velikih štirih moštvih v prihodnji sezoni najverjetneje ne bo niti ene menjave dirkačev. Potrjena sta tudi že oba dirkača McLarna in Mercedesa. Očitno bosta v svojih moštvih ostala tudi Felipe Massa (Ferrari) in Robert Kubica (Renault).

Novica o podaljšanju sodelovanja je prišla le nekaj dni po tem, ko sta se oba voznika Red Bulla na dirki za VN Turčije zaletela med seboj in zmago "podarila" McLarnovima dirkačema Lewisu Hamiltonu in Jensonu Buttnu. Dirkača Red Bulla sta zapravila dvojno zmago, potem ko je Vettel v 42. krogu trčil v vodilnega Webbra. Vettel se je pri tem zavrtel, z zlomljenim krilcem in počeno zadnjo desno pnevmatiko je končal v pesku. Webber, ki je moral zapeljati s steze, se je v izteku zavoja komajda še enkrat izognil Nemcu, v naslednjem krogu pa je moral po nov nos dirkalnika v bokse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.