Šport > Moto športi
25 ogledov

Weber plete mrežo okoli Vettla

Willi Weber in Michael Schumacher sta skupaj preživela kar nekaj uspešnih let. ( Žurnal24 main
Willi Weber očitno še ne razmišlja o pokoju. Nemec, ki je zaslovel po svojem sodelovanju z rojakom Michaelom Schumacherjem, si želi pod svoje okrilje zvabiti tudi aktualnega prvaka Sebastiana Vettla.
Ravno zdaj bolj kot kdaj koli potrebuje agenta, ker je zdaj pravi čas, da proda svoj uspeh. Zdaj se vse vrti okoli denarja, ki ga lahko zaslužiš izven dirkalnika.
Willi Weber

Willi Weber bi danes verjetno živel življenje tipičnega nemškega upokojenca, če pred leti v Michaelu Schumacherju ne bi prepoznal velikega talenta, ki še vedno zelo spretno vrti volan dirkalnika formule 1. Weber od vsake Schumijeve pogodbe dobi 20 odstotkov in tako danes velja za enega najuspešnejših in seveda tudi najbogatejših agentov v svetu formule 1. Weber in Schumi sta z roko v roki preživela vse vzpone in padce. Tako je tudi danes, ko se najuspešnejši dirkač vseh časov poskuša vrniti med najboljše. A jasno je, da zvezda Schumacherja počasi zahaja. Na njegovo mesto pa z velikimi koraki stopa njegov rojak Sebastian Vettel. In verjetno vas ne bomo presenetili, da želi Weber pod svoje okrilje dobiti tudi najmlajšega svetovnega prvaka v zgodovini.

Vettel trenutno niti nima pravega agenta. Ob podpisu pogodbe mu pomaga odvetnik in njegov oče Norbert. Prebrisani Willi Weber pa je prepričan, da mladi Sebastian zdaj resnično potrebuje pravega agenta. "Ravno zdaj bolj kot kdaj koli potrebuje agenta, ker je zdaj pravi čas, da proda svoj uspeh. Zdaj se vse vrti okoli denarja, ki ga lahko zaslužiš izven dirkalnika,“ je zvito dejal Weber in se skozi vrstice kar sam ponudil Vettlu.

Naj še omenimo, da je Vettel v lanski šampionski sezoni pri Red Bullu zaslužil "le“ 2,6 milijona ameriških dolarjev (plus bonusi), medtem ko je njegov moštveni kolega Avstralec Mark Webber dobil kar tri milijone več. V povsem drugem rangu sta Britanec Lewis Hamitlon (McLaren) z 21 milijoni in Španec Fernando Alonso (Ferrari) s skoraj nepredstavljivimi 40 milijoni ameriških dolarjev plače na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.