Šport > Moto športi
14 ogledov

Williams: mali del za velike rezultate

Williams je moder in ima podoben bel trak kot v devetdesetih. (Foto: AT&T Willia Žurnal24 main
Williams je kot zadnji pokazal nove barvne svojega dirkalnika. Ob tem pravijo, da letos ciljajo tik pod vrh. "Testiranja kažejo, da imamo zelo konkurenčen dirkalnik," poudarja tehnični direktor Sam Michael.

14 let mineva, odkar je dirkač Williamsa osvojil naslov prvaka (to je bil Jacques Villeneuve). Dirkalnik za sezono 2011 (imenovan FW33), čigar nove barve so predstavili ta četrtek in ga bo še naprej poganjal cosworthov motor, barvno nekaj malega spominja na tistega šampionskega. Pravijo, da bodo z njim po več letih spet pomembnejši akter v prvenstvu formule 1. "Vemo, da nam ne bo lahko, a upamo, da nas bo ta dirkalnik popeljal bliže najboljšim," je dejal tehnični direktor Sam Michael. "Smo motivirani kot že dolgo ne. Za določene dele dirkalnika vemo, da so zelo dobri, a se zavedamo, da nas čaka težka naloga." Eden od teh delov je menjalnik. Pravijo, da tako majhnega še niso imeli in da bi ta lahko ključno pomagal k doseganju boljših rezultatov. Je podobna revolucija, kot so izpušni sistemi pri Renaultu, Red Bullu ter dvojno podvozje pri Toru Rossu, pravi Michael. Menjalnik so razvijali leto dni, omenjene tri elemente tekmecev pa bodo skušali prekopirati tekom sezone.

Aduta ekipe za prvo zmago po sezoni 2004 sta veteran in rekorder po številu dirk Rubens Barrichello ter novinec iz Venezuele Pastor Maldonado, ki bo kot prvo moral upravičiti sedež, ki si ga je zagotovil z milijoni venezuelskih naftarskih pokroviteljev. Sam Michael je delo Maldonada na testiranjih označil za zelo dobro. Williams je imel na testiranjih sprva veliko težav z vzdržljivostjo materiala, ko pa so te odpravili, so začeli dosegati zelo vzpodbudne rezultate. "Testiranja kažejo, da imamo zelo konkurenčen dirkalnik. Če ga bomo še naprej hitro razvijali, bomo imeli uspešno sezono," poudarja Michael.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.