Šport > Moto športi
18 ogledov

Williams želi ekipne ukaze v F1

Frank Williams v zadnjih sezonah le redko spregovori, tokrat je in se je zavzel, Žurnal24 main
Frank Williams se je zavzel, da bi bili dovoljeni ekipni ukazi. "Podpiramo, ne nujno na Ferrarijev način, da vodja ekipe daje ukaze dirkačema." Jenson Button se jih boji in se mu ne zdijo smiselni.
Med dirkači se je do ekipnih ukazov ta vikend v Monzi opredelil Jenson Button (McLaren). "Če bi bili dovoljeni, bi to gotovo skrajšalo mojo kariero. Ukazi niso v interesu ekipe, če želi imeti dva pozitivna in konkurenčna dirkača."

Javno pismo ekipe Williamsa, da podpira Ferrarija in Fiino odločitev, da jih dodano ne kaznuje zaradi moštevnih ukazov na VN Nemčije, je v paddock formule 1 vnesla nekaj nemira. Dan zatem je Frank Williams osebno pojasnil stališče in še dodatno presenetil. Zavzema se, da bi bili ukazi spet dovoljeni (je vodja ekipe, za katero danes dirka Rubens Barrichello, ki je moral pred leti pri Ferrariju tolikokrat pomagati Michaelu Schumacherju). "Pisma nismo napisali, ker bi bili prijatelji Ferrarija, temveč ker menimo, da prepoved moštvenih ukazov ni potrebna. Podpiramo, ne nujno na Ferrarijev način, da vodja ekipe daje ukaze svojima dirkačema."

Williams ne pozna slasti zmage od leta 2004, nazadnje so bili prvaki leta 1997, sicer pa so s 113 zmagami tretja najuspešnejša ekipa vseh časov. "Ne zgodi se pogosto, da imaš v ekipi dva izenačena dirkača, a ko jih imaš lahko plačaš ceno neuspeha, če nimaš ekipnih ukazov, kot smo jo mi v času Nigla Manslla in Nelsona Piqueta." Frank Williams svoje stališče pojasnjuje še: "Dirkači že imajo svoje mnenje, a mi v prvi vrsti dirkamo za naslov prvaka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.