Šport > Moto športi
117 ogledov

Wilson ponoči podlegel poškodbam

justin wilson indycar Profimedias
Nekdanji dirkač F1 Justin Wilson je ponoči umrl za posledicami hudih poškodb glave, ki jih je dobil na dirki serije IndyCar v Long Pondu. Sedemintridesetletni Britanec je v formuli 1 nastopal v letu 2003 za Jaguar in Minardi.

Do nesreče je prišlo v 179. od skupno 200 krogov dirke. Wilsona, ki je v tem tekmovanju dirkal na 174 preizkušnjah, nazadnje pa je zmagal leta 2012, je v glavo zadel kos bolida, ki se je odlomil ob nesreči tekmeca Sagea Karama. Ta se je zaradi prevelike hitrosti z bolidom zaletel v zid ob stezi.

Wilsona, dirkača ekipe Andretti Autosport, je po udarcu prav tako zaneslo s proge. Reševalci so prihiteli in nemudoma poklicali helikopter, ki je tekmovalca prepeljal v bolnišnico.

Po smrti so tako člani ekipe kot predstavniki tekmovanja izrazili sožalje, Wilsonov mlajši brat Stefan pa je na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Ne morem opisati te izgube. Bil je moj brat, moj najboljši prijatelj, vzornik in mentor. Bil je prvak."

Poklonile so se tudi nekatere legende dirkaškega športa. "Grozne novice ... Najgloblje sožalje družini. RIP," je zapisal nekdanji velikan formule 1 Britanec Nigel Mansell.

Legenda IndyCara Dale Earnhardt mlajši pa je dodal: "Misli in molitve so z družino, prijatelji in skupnostjo IndyCara. #RIPJustinWilson."

"Kako žalosten dan. @justin_wilson je bil dober mož. Izreden človek. V čast mi je bilo, da sem ga poznala. Molim za njegovo družino," je zapisala Danica Patrick.

Wilsonov nekdanji sotekmovalec AJ Allmendinger pa je dejal: "Izgubili smo enega največjih. Enega najboljših."

justin wilson indycar | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.