Šport > Moto športi
30 ogledov

Wolffova napovedala upokojitev

susie wolff EPA
Susie Wolff, testna voznica Williamsa in življenjska sopotnica šefa Mercedesa Tota Wolffa, je napovedala, da se bo ob koncu sezone upokojila.

Britanska dirkačica Susie Wolff se ob ob koncu letošnje sezone poslovila od elitnega dirkaškega športa. 32-letnici ni uspelo uresničiti načrtov, da bi nekoč lahko redno nastopala na dirkah formule 1, zato se je odločila, da je prišel čas za slovo.

toto susie wolff | Avtor: EPA EPA
''Odločitev sem sprejela konec poletja,'' je povedala za BBC. ''Nisem imela veliko priložnosti, da bi nadaljevala v F1. Moj cilj je bil, da se prebijem na startno vrsto in izgleda, da to ne bo mogoče. Morala sem se posloviti,'' je povedala Wolffova, ki je lani nastopila na prostem treningu za VN Velike Britanije in postala prva ženska po več kot dveh desetletjih, ki je dobila priložnost na uradnem merjenju moči med dirkaškim koncem tedna.

''Vedno sem govorila, da bom prenehala, če ne bom imela možnosti napredovati. Prišel je ta trenutek,'' je dodal Britanka. Po dirki v Silverstonu se je udeležila še štirih prostih treningov in iz razvojne dirkačice napredovala v testno.

Upanje, da bi v bližnji prihodnosti lahko nastopila na dirki F1, je ugasnilo s prihodom Adriana Sutila, ki se je Williamsu kot rezervni dirkač pridružil po poškodbi Valtterija Bottasa.

''V veselje nam je bilo delati s Susie in spremljati njen razvoj znotraj ekipe. Njene povratne informacije in bogato znanje so pomembno pripomogli k našemu razvoju in žal nam je, da odhaja. Radi bi se jihzahvalili za ves njen trud in želimo ji vse dobro pri naslednjih projektih,'' je sporočila Claire Williams, namestnica šefa ekipe in hčerka ustanovitelja Sira Franka Williamsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.