Šport > Moto športi
18 ogledov

"Z manj denarja bi Ferrari pogorel"

Mosley je vedno brez dlake na jeziku. Preberite, kaj meni o Ferrariju. (Foto: Re Žurnal24 main
Luca di Montezemolo je šibak človek, njegov Ferrari pa bi bil v primeru omejitve proračuna zgolj povprečna ekipa. To je mnenje nekdanjega predsednika Fie Maxa Mosleyja.

Max Mosley, nekdanji predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), je v intervjuju za majsko številko revije F1 Racing natresel nekaj krepkih na račun predsednika Ferrarija, Luce di Montezemola. "Luca je zelo, zelo dober v komunikaciji z ljudmi, je kar prijeten gospod, a po mojem mnenju je zelo šibak karakter, ki se ga da zlahka zavajati."

Mislim, da je bilo tako, ker so vedeli, da bi z manj denarja pogoreli.
Max Mosley

F1 Racing je Mosleyju postavil vprašanja, ki so jih posredovali njihovi bralci. Ti so mu očitali, da je kot predsednik Fie vselej delal v korist Ferrarija. "Nikoli nismo delali za Ferrari. Je pa res, da so bili pri Ferrariju zelo odkriti in se je z njimi dalo delati, kar pa ne morem reči za druge ekipe." Je pa priznal, da so na VN Malezije leta 1999 naredili napako, ko zaradi nelegalnega dirkalnika ekipe iz Maranella niso diskvalificirali.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Karizmatični Mosley je v intervjuju ekipo Ferrari obdolžil, da je kriva, da je propadla ideja o omejitvi proračuna. "Med januarjem in majem 2008 smo imeli z moštvi vrsto sestankov. Dogovorili smo se o omejitvi proračuna in kako bi postopno uvedli budget cap. Edino Ferrari je bil proti. Mislim, da je bilo tako, ker so vedeli, da bi z manj denarja pogoreli." Mosley se je zavzemal za petkrat nižji proračun, kot ga ima Ferrari.

Britanec se je obrnil tudi na gledalce in novinarje, ki smo bili vselej ostri do njegovih potez. "Če bi navijači razumeli, zakaj je šlo, ne bi bili proti meni. Vse, kar sem naredil, je bilo v smeri, da formula 1 obstoji in ne proprade. Formula 1 je mnogo bolj krhka institucija, kot si to mnogi mislijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.