Šport > Moto športi
21 ogledov

Za bogate ekipni ukazi dovoljeni?

Alonso si je oddahnil, da ni bil kaznovan z odvzemom točk, a njegov zaostanek za Žurnal24 main
Za bogata moštva so ekipni ukazi o medsebojnem prehitevanju dovoljeni. Tako Fijino odločitev, da Ferrarija kaznuje le denarno, razume moštvo Red Bulla, ki se kot edino z razsodbo ne strinja.

Pred začetkom 14. dirkaškega vikenda v sezoni v paddocku formule 1 odmeva odločitev Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), da Ferrariju zaradi dogodka z VN Nemčije (ko je Felipe Massa zmago prepustil Fernando Alonsu) ne kaznuje dodatno. Tako bodo morali plačati sto tisoč ameriških dolarjev, vse točke pa jim ostanejo in Alonso se lahko še naprej bori za naslov prvaka. Večina tekmecev je odločitev Fie pozdravila, izjema je Red Bull.

Ali to pomeni, da lahko tudi mi počnemo isto na preostalih šestih dirkah?
Christian Horner
"Kazen za to, kar se je zgodilo v Hockenheimu, je sto tisoč dolarjev. Ali to pomeni, da lahko tudi mi počnemo isto na preostalih šestih dirkah?" Tako se sprašuje vodja bikov Christian Horner. "Če bomo v podobnem položaju, torej lahko svojima dirkačema ukažemo, da zamenjata mesti na dirki." Za velika moštva, kot so Ferrari, Red Bull, McLaren in Mercedes, namreč sto tisočakov ni posebej visok znesek. Ob tem je Horner ponovil, da bodo sami še naprej oba dirkača (Marka Webbra in Sebastiana Vettla) obravnavali enako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.