Šport > Moto športi
13 ogledov

Za Loebom popoln dan

reli finska 2011  sebastien loeb Citroën
Uvodni reli Monte Carlo se razpleta po željah aktualnega prvaka Sebastiena Loeba. Francoz ima več kot minuto in pol prednosti pred Danijem Sordom in Pettrom Solbergom. Odstop Sebastiena Ogierja.

Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb je na drugi etapi relija v Monte Carlu povečal svojo prednost iz prve etape. Sedemintridesetletni Francoz je s svojim Citroenom DS3 na današnjih petih od skupno šestih hitrostnih preizkušnjah postavil najboljši čas. Na drugem mestu je še vedno Španec Dani Sordo (Mini), ki zaostaja poldrugo minuto.

Španec je dobil edino današnjo hitrostno preizkušnjo, v kateri ni bil najhitrejši Loeb. Na tretjem mestu je tri sekunde za Špancem s svojim Fordom Fiesto Norvežan Petter Solberg. Finec Mikko Hirvonen (Citroen DS 3) je s šestega mesta napredoval na četrto.

"Današnji dan je bil popoln," je ob tem dejal rekorder po številu naslovov svetovnega prvaka Loeb.

Se je pa reli že končal za Loebovega rojaka Sebastiena Ogierja, ki je s Škodo Fabio zletel s ceste na zadnji današnji preizkušnji. V nesreči jo je skupil zgolj avtomobil.

Reli Monako, po deseti hitrostni preizkušnji:

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 2;45:56,9
2. Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Špa/Mini) +1:37,2
3. Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/VBr/Ford Fiesta) +1:40,9
4. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) +3:40,4
5. Jevgunij Novikov/Denis Giraudet (Rus/Fra/Ford Fiesta) +3:51,5
6. Francis Delecour/Dominique Savignoni (Fra/Ford Fiesta) +5:19,9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.