Šport > Moto športi
17 ogledov

Začenja se! Prvi bo Ferrari.

Ferrari bo novi dirkalnik pompozno pokazal v Maranellu, medtem ko bo Red Bull ta Žurnal24 main
Čakanja je skoraj konec. Do prve dirke nove sezone je še 44 dni, že ta petek pa se bo zgodila prva predstavitev novega dirkalnika (Ferrarijevega F150), v torek pa se v Valencii začnejo testiranja.
Prva dirka sezone bo 13. marca v Bahrajnu.

Šest tednov pred VN Bahrajna bo ta petek v Maranellu Ferrari kot prvi pokazal svoj novi dirkalnik. Ta bo imel oznako F150, ki je namenjena 150-letnici združitve Italije. "Ferrari je izraz talenta in kreativnosti Italijanov ter močno predstavlja Italijo v tujini. Tudi mi želimo prispevati svoje k 150-letnici narodne enotnosti," je povedal vodja moštva Luca di Montezemolo. Na dirkalnikih Fernanda Alonsa in Felipeja Masse bo ravno zaradi državnega slavja italijanska zastava večja kot doslej. V torek bo F150 prvič zapeljal na stezo. Ferrarijeva ekipa bo ena redkih, ki bo že na prvih testiranjih v Valencii nastopala z novim dirkalnikom. Fotografije novih dirkalnikov s predstavitev, pričakovanja ekip in dogajanje na testiranjih ... o vsem tem bomo na zurnal24.si v naslednjih tednih redno poročali.

Predstavitve novih dirkalnikov:

28. 1. – Ferrari (Maranello)
31. 1. – Sauber in Renault (Valencia)
31. 1. – Lotus (na spletu)
1. 2. – Mercedes, Red Bull, Williams in Toro Rosso (Velencia)
4. 2. – McLaren (Berlin)
7. 2. – Virgin (London)
Datuma za predstavitvi Force Indie in Hispanie še nista znan.

Zimska testiranja:

1. 2.–3. 2. – Valencia (Španija)
10. 2.–13. 2. – Jerez  (Španija)
18. 2.–21. 2. – Barcelona (Španija)
3. 3.–6. 3. – Shakir (Bahrajn)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.