Šport > Moto športi
9 ogledov

Žagar iz Varšave le s točko

Fredrik Lindgren speedway EPA
Šved Fredrik Lindgren je zmagovalec speedwayske dirke svetovnega prvenstva v Varšavi.

Na VN Poljske je za Fredrikom Lindgrenom drugo mesto osvojil domačin Maciej Janowski, tretji pa je bil Avstralec Jason Doyle. Edini slovenski predstavnik Matej Žagar je bil 16.

Lindgren z 32 točkami vodi tudi v skupnem seštevku SP, ima pet točk več od najbližjega zasledovalca Doyla. Žagar je z 11 točkami 13., Nick Škorja pa z eno 17.

Druga dirka letošnje Speedway GP serije se je končala z najslabšim dosežkom slovenskega predstavnika Mateja Žagarja v njegovi karieri dirkanja v elitni svetovni petnajsterici. Zgolj točka in s tem končno šestnajsto mesto na VN Poljske, v veličastnem Narodnem stadionu, pa mora biti za slovenskega prvaka opozorilo, ki je na srečo prišlo še povsem na začetku sezone.

"Motorji enostavno niso bili dovolj hitri, nimam druge razlage. Do naslednje dirke nas čaka precej dela, da to uredimo," je na kratko komentiral Žagar, ki ga do osmega mesta, ki na koncu sezone zagotavlja obstanek med elito, loči sedem točk.

Žagar si je edino točko privozil v svojem drugem nastopu, ko je za seboj pustil nekdanjega svetovnega prvaka, Britanca Taia Woffindna. Podoben rezultat bi mu lahko uspel tudi v naslednji vožnji, a je bil po trku s trikratnim prvakom, Dancem Nickijem Pedersnom, nekoliko presenetljivo diskvalificiran in tako še drugič brez točk.

Nič bolje mu ni šlo niti v preostalih dveh vožnjah in s štirimi ničlami si je tako pošteno pokvaril svoje povprečje v SP. Pokazatelj težke dirke so tudi rezultati favoritov, saj se kar trije nekdanji svetovni prvaki niso uvrstili v polfinalne vožnje, Pedersen, Avstralec Chris Holder in tudi branilec lanskega naslova Američan Greg Hancock.

Zmagovalec z zanimivim motorjem

Zanimivost pri Lindgrenu, trenutno vodilnem v SP je tudi njegov motor, saj vozi na agregatih GTR, Švicarja Marcela Gerharda. Vsi preostali pa zaupajo italijanskim motorjem znamke GM. 

Pri GTR gre za tri leta star projekt. S temi motorji je tako najprej vozil Britanec Chris Harris, ki je sicer izpadel iz SGP serije, vso lansko sezono in letos pa je edini, ki na njih nastopa in jih tako s proizvajalcem tudi testira, prav Lindgren.

Serija SGP, VN Poljske: 

1. Fredrik Lindgren (Šve) 16 točk
2. Maciej Janowski (Pol) 16
3. Jason Doyle (Avs) 15
4. Martin Vaculik (Slk) 10
5. Tai Woffinden (VB) 13 
...
16. Matej Žagar (Slo) 1
...

Vrstni red v SP (2/12):

1. Lindgren 32 točk
2. Doyle 27
3. Vaculik 26
4. Janowski 22
5. Dudek 22
6. Woffinden 21
7. Zmarzlik 18
8. Iversen 18
9. Sajfutdinov 18
10. Hancock 15
...
13. Žagar 11
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.