Šport > Moto športi
12 ogledov

Žagar spet na stopničkah

Speedway NV Evrope Borut Cvetko/Mediaspeed
Slovenski speedwayist Matej Žagar je na predzadnji dirki svetovnega prvenstva v Stockholmu osvojil drugo mesto.

Na preizkušnji za VN Skandinavije je sinoči priznal premoč le Dancu Niels-Kristianu Iversenu, tretji je bil Poljak Jaroslaw Hampel. Žagar je tako po dirkah v Bydgoszczu in Koebenhavnu že tretjič v sezoni stopil na drugo stopničko.

V rednem delu dirke je Žagar odlično začel. V prvih treh vožnjah je trikrat zmagal, nato bil enkrat drugi in enkrat tretji ter se z 11 točkami zanesljivo uvrstil v polfinale, kjer je takoj po startu prevzel drugo mesto, ki ga ni več ni izpustil iz rok.

V finale kot četrti

V finale se je slovenski večkratni prvak uvrstil kot četrti, kar je pomenilo, da ni imel možnosti izbire startnih mest in se je moral sprijazniti s položajem C, iz katerega je sicer ta večer startal najbolj pogosto. Najslabši start v finalu pa je po svoji navadi premeteno izkoristil za napad po notranji strani prvega zavoja in na vhodu v drugi zavoj je bil že v vodstvu. Še tretjič letos je tako vodil v velikem finalu. A ga je startni manever stal kar precej hitrosti, saj si je Iversen, ki je vozil za njim z boljšo linijo, lahko nabral dovolj hitrosti, da je v drugem krogu šel mimo njega.

"Če bi rekel, da sem razočaran zaradi še tretjega drugega mesta, bi lagal, moram biti odkrit in si priznati, da sem dejansko najslabše startal in sem tako lahko zelo zadovoljen z izkupičkom. Namesto na četrtem sem pristal na drugem mestu. Iversen je imel zaradi mojega prehitevalnega manevra možnost, da si je nabral dovolj hitrosti in me je tako tudi prehitel," je bil z razpletom zadovoljen Žagar in dodal: "Seveda bi si želel že tukaj, na svoji 40. dirki za VN, zmagati, a zadovoljen sem z največjim izkupičkom točk v moji karieri doslej in seveda predvsem z dejstvom, da sem si s tem praktično že dirko pred koncem zagotovil osmerico svetovnega prvenstva in dirkanje v svetovni eliti tudi v naslednji sezoni."

Premagal urok

S tem se je, kot kaže, Žagar dokončno premagal urok skandinavskih dirk, kjer je prej zelo nerad nastopal. Ta teden pa je naslovu ekipnega švedskega prvaka s klubom Piraterna Motala dodal še drugo mesto na enem najlepših objektov za speedway. Žagar si je z novimi 15 točkami skorajda zanesljivo zagotovil tudi nastop v SP v naslednji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.