Šport > Moto športi
28 ogledov

Žagarju jo je zagodel vizum

Speedway NV Evrope Borut Cvetko/Mediaspeed
Slovenski spidvejist Matej Žagar se je z nekaj težavami prebil v Avstralijo, kjer bo na sporedu zadnja letošnje dirka serije Grand Prix.

Konec tedna se bo končala sezona v speedwayski seriji Grand Prix. Tekmovalci se bodo merili na stadionu Etihad v Melbournu na VN Avstralije. Med njimi bo tudi Slovenec Matej Žagar, ki pa je imel precej težav z vizumom za Avstralijo, dobil ga je šele v zadnjem trenutku in v deželo kengurujev prišel manj kot dan pred uradnim treningom.

"Upam, da bo obisk Avstralije sicer kratek, a sladek, saj proga, čeprav je izredno trda, izgleda dobro in lahko rečem, da sem se zelo dobro počutil na treningu," so bile prve besede Žagarja po koncu preizkusa 350-metrskega ovala.

"Motorja delujeta brezhibno in želim si napasti ter na koncu tudi osvojiti četrto mesto v skupnem seštevku, sedaj nimam česa več izgubiti, mesto v seriji za naslednjo sezono imam v žepu in taktiziranja več ne potrebujem," je še povedal slovenski dirkač.

Žagar po enajstih dirkah s 100 zbranimi točkami trenutno zaseda šesto mesto v skupnem seštevku SP, do četrtega mesta, na katerem je trenutno Danec Niels Kristian Iversen, ga loči pet točk, za ovratnik pa mu dihata tudi Poljak Maciej Janowski, ki zaostaja za pet točk, in Avstralec Chris Holder, ki ima od 32-letnega člana AMTK Ljubljana sedem točk manj.

Četrto mesto bi pomenilo napredek od lani, peto pa izenačenje lanskega in s tem ponovitev njegovega in največjega speedwayskega uspeha v Sloveniji nasploh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.