Šport > Moto športi
11 ogledov

Žagarju ni uspelo

Matej Žagar je v Lendavi ugnal vso konkurenco in se okitil z naslovom evropskega Žurnal24 main
Najboljšemu slovenskemu spidvejistu Mateju Žagarju se ni uspelo prebiti v elitno serijo Grand Prix. V kvalifikacijah na Švedskem je osvojil 13. mesto in tako kar precej zaostal za prvimi tremi mesti, ki so prinesla stalno mesto v SP.

Švedska Vetlanda je bila sinoči prizorišče kvalifikacijske dirke za svetovno prvenstvo v spidvaju za leto 2012 v elitni seriji Grand Prix. Prva tri mesta, ki pomenijo vozovnico za SP, so osvojili domačin Antonio Lindbäck, Danec Bjarne Pedersen in Poljak Piotr Protasiewicz. Slovenski prvak Matej Žagar s 13. mestom ni bil uspešen.

O prvem mestu na dirki SGP Challenge je odločala dodatna vožnja, ki jo je dobil domači zvezdnik Antonio Lindbäck. Po treh letih prekinitve se bo med elito vrnil Bjarne Pedersen, tretji je bil s točko manj (11) Piotr Protasiewicz. A na tej dirki zmaga pravzaprav ni pomembna, pomembno je biti med prvimi tremi, ki dobijo vabilo kot stalni vozniki za naslednjo sezono.

Takšne želje je imel pred dirko tudi Matej Žagar. Najboljši slovenski dirkač je nekoč že sodeloval v elitni konkurenci, med najboljšimi je dirkal v sezonah 2006 in 2007, pozneje pa le še občasno na dirkah s povabili prirediteljev. Nazadnje letos v Terenzanu, ko je prišel do polfinala. Tudi zaradi tega uspeha je upal na dober nastop v Vetlandi, a se mu načrti niso izšli.

Skupno je Žagar zbral šest točk za dve drugi in dve tretji mesti, enkrat pa ni privozil do cilja. To pa je bilo v ostri konkurenci, kjer ima kar deseterica voznikov že izkušnje v SP, premalo za uvrstitev na vrhu. Žagar je tako končal na 13. mestu.

Na dirki v Vetlandi je presenetil Slovak Martin Vaculik. Dirko je končal na četrtem mestu in ima tako kot peti Poljak Krzysztof Kasprzak status rezerve. A če bo Lindbäck letošnjo sezono SGP končal med prvimi osmimi in s tem dobil avtomatsko vabilo za naslednjo dirko, bo Vaculik kot prvi Slovak nastopil v elitni seriji SGP.

SGP Challenge:

1. Antonio Lindbäck (Šve) 12+3
2. Bjarne Pedersen (Dan) 12+2
3. Piotr Protasiewicz (Pol) 11
4. Martin Vaculik (Slk) 10
5. Krzysztof Kasprzak (Pol) 10
...
13. Matej Žagar (Slo) 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.