Šport > Moto športi
13 ogledov

Zakaj bi moral Schumi končati?

Michael Schumacher EPA
Dirkač Mercedesa Nico Rosberg, ki je letos eden od šestih zmagovalcev, je pred dirko v Kanadi stopil v bran moštvenemu kolegu Michaelu Schumacherju.

Medtem ko je Nico Rosberg eno dirko (prvo v karieri) v letošnji sezoni že dobil, gre na drugi strani drugemu dirkaču Mercedesa Michaelu Schumacherju veliko slabše od rok. Na prvih šestih dirkah je zbral le dve točki, a imel tudi obilico smole. Rosberg je prepričan, da bo njegov rojak že kmalu pokazal, kaj zna, in odločno zavrnil govorice, da naj bi se po koncu sezone dokončno poslovil od formule 1. "Trenutno sklepam, da bo Michael nadaljeval kot moštveni kolega. Ne vidim razloga, zakaj bi prenehal," je bil jasen Rosberg.

Kritiki Schumacherja še dodajajo, da štirje odstopi na prvih šestih dirkah niso najboljša statistika. "Michael se v taki situaciji znajde. Vozi na zelo visoki ravni. Pred njim so boljši dnevi," je še pristavil Rosberg, ki je letos za zdaj zbral 59 točk in v skupnem seštevku zaseda peto mesto.

Komentarjev 1
  • zlatane 18:54 08.junij 2012.

    shumi je največji hinavec kar ga zgodovina formule ena pomni. vse se mu je izšlo zaradi avta in ekipe, ki je delala samo zanj, dobil je vse statistike, povratek pa le nima uspešen, drugi dobri dirkači so to storili bolje