Šport > Moto športi
24 ogledov

Zakonu med Rossijem in Ducatijem šteti meseci

Valentino Rossi se na ducatiju počuti vse bolj domače. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Valentino Rossi se kljub velikanskim naporom pri Ducatiju nikakor ne znajde tako, kot bi si želel. Rezultati so daleč od tistih, ki si bi jih želel. Italijan zaradi tega menda celo razmišlja, da bi zapustil rdeče in se preselil k Hondi. Govorice je potrdil tudi njegov prijatelj Marco Melandri.

Ni skrivnost, da se Valentino Rossi pri Ducatiju ne počuti najbolje, o čemer pričajo tudi njegovi povprečni rezultati. Devetkratni svetovni prvak je v letošnji sezoni nenazadnje le enkrat stal na stopničkah (na VN Francije je osvojil tretje mesto) in je daleč od boja za naslov prvaka. Zaradi slabih rezultatov naj bi The Doctor menda celo premišljeval, da bi že po eni sezoni zapustil rdeče in se vrnil k Hondi. Govora je o poltovarniški ekipi Honde, San Carlo Honda Gresini, v kateri je v letošnji sezoni že večkrat zablestel Marco Simoncelli. Da je na tem tudi nekaj resnice, je potrdil prijatelj Rossija Marco Melandri, ki je v preteklosti že sedel na Ducatiju, a se ni proslavil. "Vem, da je Rossi poklical Gresinija za mesto v ekipi za sezono 2012. Vse to zgolj potrjuje moje besede, ki jih ponavljam že dlje, da so zakonu med The Doctorjem in Ducatijem šteti meseci," je dejal Melandri, ki je del svoje kariere preživel tudi v ekipi Fausta Gresinija, kjer naj bi še vedno imel svoje zaupne vire. Če je to zgolj poletno govoričenje za polnjenje časopisnih stolpcev, bomo videli v prihodnosti. Že zdaj pa je jasno, da Rossi trenutno preživlja eno od najhujših obdobji v svoji sicer zelo uspešni karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.