Šport > Moto športi
20 ogledov

''Žal mi je, fantje''

daniil kvjat red bull Profimedias
Ruski dirkač Daniil Kvjat je potrdil, da je z njim vse v redu, potem ko je doživel hudo nesrečo v kvalifikacijah za VN Japonske.

Neuradni naslednik Sebastiana Vettla je v zaključku kvalifikacij v Suzuki izgubil nadzor nad dirkalnikom in silovito treščil v zaščitno ogrado, pri čemer pa na srečo ni utrpel nobene poškodbe.

Kvjat je po nesreči brez pomoči delavcev ob dirkališču izstopil iz dirkalnika in se razočarano odpravil proti garaži.

Rus se je namreč zavedal, da je po vodi splavala priložnost za dober rezultat, saj je bil v petek najhitrejši na drugem prostem treningu, kar je nov dokaz, da se forma Red Bull Renaulta počasi vzpenja. Kvjata so odpeljali v zdravstveni center, kjer je moral opraviti nekaj preventivnih pregledov.

''V redu sem. Razočaranje me bolj boli. To je bila začetniška napaka. Z dvema kolesoma sem zapeljal na travo, izletne steze ni, tako da je bil zaključek kar logičen,'' je povedal 21-letnik in dodal: ''Dirkalnik je v zelo slabem stanju. Žal mi je, fantje. Za nami je nekaj težkih tednov, zdaj pa še ta nesreča.''

Komisarji so po nesreči kvalifikacije prekinili. Ker je bilo do konca samo še dobre pol minute, so obveljali trenutni rezultati, tako se je najboljšega startnega položaja veselil Nico Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.