Šport > Moto športi
78 ogledov

''Žal nam je, da nam Rossi ne verjame''

pedrosa rossi EPA
Po zadnji dirki sezone motoGP so se obtožb Valentina Rossija dotaknili tudi v taboru japonskega proizvajalca. ''To ni vzdušje, ki bi si ga želeli,'' so sporočili iz Honde.

Po končani dirki za VN Valencie, na kateri si je naslov svetovnega prvaka zagotovil Jorge Lorenzo, so dirkači in ekipe spregovorili o domnevnem nešportnem vedenju Marca Márqueza, ki naj bi rojaku pomagal do tretje lovorike v najmočnejšem motociklističnem razredu.

Nekdanji svetovni prvak Márquez in Dani Pedrosa, ki je preizkušnjo na domačih tleh končal na tretjem mestu, sta zavrnila očitke Valentina Rossija, po dirki pa se je oglasil še podpredsednik Honde in potrdil uradno zgodbo svojih varovancev.

nakamoto marquez | Avtor: EPA EPA
''To ni vzdušje, ki bi si ga želeli ob koncu nepozabnega prvenstva. Razumemo, da je bilo za Valentina zelo težko, potem ko je kar 17 dirk vodil v prvenstvu, potem pa na koncu izgubil za pet točk. Razumemo njegovo razočaranje, a po drugi strani ne moremo sprejeti njegovih obtožb, uperjenih proti našima dirkačema in Hondi, ki jih je izrekel v zadnjih tednih in na tiskovni konferenci po dirki. Nobenih dokazov ni, vključno z dirko v Phillip Islandu, ki bi podprli njegove obtožbe, le dejstvo, da je Marc odvzel pet točk njegovemu tekmecu Lorenzu,'' je povedal Shuhei Nakamoto.

''Valentino je trdil, da Marc ni poskušal prehiteti Jorgeja, ki je bil zelo hiter celoten konec tedna, kar je dokazal z najboljšim startnim položajem v kvalifikacijah. Marc mu je težko sledil in oba z Danijem sta se zelo dobro odrezala, da sta ostala blizu. Marcov načrt je bil, da napade v zadnjem krogu. V preteklosti smo večkrat videli, da je poskusil, če se mu je ponudila priložnost. Žal nam je, da nam Valentino ne verjame, a prepričani smo, da sta Marc in Dani dirkala na vso moč, da bi dosegla čim boljši rezultat za Repsol Honda Team in vse naše partnerje. Ne moremo sprejeti teh obtožb, saj gre za percepcijo enega človeka, ki ga spoštujemo, vendar je napačna.''

''Valentino je velik šampion in inteligenten posameznik, zato upamo, da bo sčasoma, ko se bo prah polegel, ponovno ocenil, kaj se je zgodilo in sprejel, da je bila to še ena dirka v izjemni sezoni. Škoda bi bilo, če bi jo uničili. Marc in Dani sta letos odščipnila nekaj točk tako Valentinu kot Jorgeju, to je narava dirkanja,'' je dodal Nakamoto.

Komentarjev 8
  • Papaja Popi 09:06 10.november 2015.

    možganskimaloposestnik

  • zipo 21:20 09.november 2015.

    dejstvo je, da je markez ščitu hrbet lorenzu!!!! kdor spremlja moto GP bo vedu, da markez prav nikoli, ampak res nikoli ni vozu nekomu za hrbtom, ampak je šou vedno prehitevat, ponavljam, prehitevat kogarkoli, tud za ceno padca!!!! in zdej ...prikaži več se je pokazal resnično kot telesni stražar!!!!!! ne zamerim Lorenzu, če je prvak, ampak Markez je postal idiot in uničevalec športnosti!!!!!!!

  • zipo 21:14 09.november 2015.

    ti se pa lahko ustreliš, noben ne bo jokal, bedak