Šport > Moto športi
24 ogledov

Zaradi Hamiltona F1 bolj zanimiva

McLaren Mercedes je dosegel prvo dvojno zmago po Monzi leta 2007. (Foto: EPA) Žurnal24 main
"To je tisto, kar dela F1 popularno, zaradi tega jo gledalci spremljajo," drzno vožnjo Hamiltona zagovarja njegov šef. Preverite, kaj so po dirki, na kateri je pogorel Schumacher, še dejali glavni akterji.
Zmagovalec VN Kitajske je Jenson Button, ki je s tem prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Njegov McLaren pa v moštvenem, saj je uspeh z drugim mestom dopolnil Lewis Hamilton. Več o dirki in skupni seštevek po četrti dirki tukaj.

"To je moja najboljša zmaga. Vem, da to vedno rečem, a to sem dosegel v res težkih pogojih. A zmagal nisem le zaradi vremena, ampak ker smo imeli najhitrejši dirkalnik," je po svoji drugi z zmagi z McLarnom dejal Jenson Button. Lewis Hamilton je zaradi nevarne vožnje v dvoboju v boksih s Sebastianom Vettlom (Red Bull) po dirki dobil le opozorilo. Na udaru kritik zaradi preveč drzne vožnje je bil že po prejšnji dirki (vijuganje pred Vitalijem Petrovim), a vodja ekipe Martin Whitmarsh ga je vzel v bran. "Imel je fantastično dirko. Znova je veliko prehiteval. To je tisto, kar dela formulo 1 popularno, zaradi tega jo gledalci tudi spremljajo." O dvojni zmagi pa: "Odlična dirka obeh dirkačev, pa čeprav sta bila na različnih strategijah."

"Po ponesrečeni dirki je šesto mesto dobro, a tekmeci so končali pred nami, kar pa ni ravno lepo," je po dirki v Šanghaju dejal Vettel. A sezona ostaja povsem odprta. Med vodilnim Buttnom (60 točk) in sedmim Kubico (40) je razlika manj kot ene zmage. Medtem pa Schumacher (10 točk) za aktualnim prvakom zaostaja za dve zmagi.

Tako srečni kot žalostni obrazi so bili po dirki v taboru Mercedesa. Nico Rosberg je bil tretji, Michael Schumacher šele 10. "Ta trenutek se v ekipi in dirkalniku počutim zelo dobro. Ta vikend smo naredili velik korak naprej. Imeli smo prve izboljšave, še več jih sledi za naslednjo dirko. Dobro nam kaže," je v paddocku po VN Kitajske razlagal Rosberg. Povsem drugačne besede so prihajale iz ust Schumacherja, ki je naredil korak nazaj: "Celoten vikend mi je šlo vse narobe. Nisem sem znašel in nisem bil dovolj hiter. Mislim, da moram čestitati McLarnu, saj so bili res odlični. Z Lewisom sva imela nekaj odličnih dvobojev. Čestitke tudi Nico, da je vsaj eden od naju prišel na stopničke."

Ferrari je s četrtim mestom Fernanda Alonsa iz povsem ponesrečene dirke iztržil veliko. Premagan je bil tudi na prejšnji dirki dominanten Red Bull Renault. Šesti Vettel je okrivil samega sebe, potem ko je slabo startal, osmi Mark Webber pa je dirko strnil v naslednje besede: "Tekmeci so nas povozili. Za nas je bila to zelo težka dirka. Enostavno nismo bili dovolj hitri. Pogoji so se spreminjali in v takšnih občutljivih razmerah naš dirkalnik ni bil pravi." Znova je potencial dokazal Renault. Petrov je osvojil sploh prve ruske točke v formuli 1, Robert Kubica pa s petim mestom niti ni bil tako zelo zadovoljen: "Sem malo razočaran, da sem ostal brez stopničk."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.