Šport > Moto športi
38 ogledov

Zaradi škandaloznega navodila ekipi 200.000 evrov kazni

Timo Scheider izrine nasprotnika Youtube
Sodišče nemške motošportne zveze je Audiju zaradi navodila "izrini ga" dosodilo 200.000 evrov kazni ter odvzem točk za prvenstveno tekmo v Spielbergu.

V začetku avgusta je med tekmo dirkalnikov DTM v avstrijskem Spielbergu prišlo do incidenta, ko je športni direktor ekipe Audi Wolfgang Ullrich svojemu vozniku naročil, naj nasprotnika izrine s proge. Sedaj je sodišče nemške motošportne zveze ekipi Audi dosodilo 200.000 evorv kazni in ji odvzelo vse točke za prvenstveno tekmo.

Sodišče je kaznovalo tudi športnega direktorja Ullricha in voznika Tima Scheiderja. Ullrich do konca sezone ne bo smel več v bokse, Scheider pa ne bo smel nastopiti na naslednjih tekmah v Moskvi. To je najstrožja kazen, ki jo je sodišče kdaj izreklo. Najvišja kazen za ekipo DTM je bila do sedaj 25.000 evrov. 

Audijev predstavnik Stefan Moser je za nemški časopis Bild povedal, da ekipa obžaluje incident in se še enkrat vsem ekipam opravičuje. "Gospod Ullrich se je pred sojenjem še enkrat opravičil pri vseh udeleženih. To kar se je zgodilo v Spielbergu nikakor ni naša navada," je dodal Moser. Ekipa bo kazen sprejela.

Za mercedesovega športnega direktorja Tota Wolffa, katerega voznika je Scheider izrinil s proge, pa je razsodba sodišča razočaranje: "Pravilno je, da so kaznovali Audi, a naša voznika Pascal in Robert ostajata brez točk iz Spielberga. To bi lahko bilo odločilno za prvenstvo."  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.