Šport > Moto športi
25 ogledov

''Zaradi Vettla gledalci spijo pred TV-ji''

lewis hamilton sebastian vettel EPA
Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton se boji, da dominacija Sebastiana Vettla, ki spominja na najboljše čase Michaela Schumacherja, uspava gledalce pred televizijskimi zasloni.

Sebastian Vettel (Red Bull) je v letošnji sezoni zmagal na osmih od 14 dirk prvenstva formule 1 in ima v skupnem seštevku 77 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Fernandom Alonosom (Ferrari).

Trikratni svetovni prvak nezadržno drvi proti četrtemu zaporednemu naslovu svetovnega prvaka, s čimer bi se pridružil Nemcu Michaelu Schumacherju (5) in Argentincu Juanu Manuelu Fangiu (4), ki sta do danes edina osvojila štiri zaporedne naslove.

Namigovanje na kršenje pravil

Prevlada nemškega dirkača pa prav nič ne zabava njegovih rivalov, ki so ga že večkrat posredno obtožili, da zmaguje po zaslugi dobrega dirkalnika, nedavno pa so se celo pojavile govorice, da Vettel uporablja prepovedani sistem proti zdrsavanju koles.

Vettel bi si z zmago na dirki za VN Japonske že zagotovil naslov svetovnega prvaka, če bi Alonso končal na devetem mestu ali nižje. ''Zmaga je že njegova. Razen če odstopi na vseh dirkah do konca sezone, a tudi v tem primeru je morda že zmagal. Smilijo se mi navijači, saj se spominjam časov, ko je zmagoval Michael Schumacher. Zjutraj sem se zbudil in pogledal start, nato pa zaspal in si ogledal le konec, saj sem vedel, kaj se bo zgodilo. Prepričan sem, da dandanes to počne veliko ljudi,'' je povedal Hamilton.

Baby Schumacher

Britanski dirkač je v letošnji sezoni osvojil eno zmago (VN Madžarske), medtem ko Vettel, ki se ga je v mladosti prijel vzdevek Baby Schumacher, kar osem. Aktualni svetovni prvak je na dobri poti, da vknjiži najboljšo sezono po letu 2011. Takrat je namreč zbral 11 zmag – bolje od njega se je leta 2004 odrezal Schumacher, ki je dobil 13 dirk.

vettel schumacher | Avtor: EPA EPA


''Schumi'' je od leta 2000 do 2004 nanizal pet zaporednih naslovov prvaka. V sezoni 2002 je zbral 11 zmag, dve leti pozneje pa je slavil kar sedemkrat zapored. Nemški in italijanski navijači so iz tedna v teden navdušeno pozdravljali zmage domnevno najboljšega dirkača vseh časov, medtem ko so se navijači preostalih ekip pritoževali nad predvidljivostjo najelitnejšega dirkaškega športa.

Lewis takoj popravil škodo

Besede Lewisa Hamiltona so odjeknile kot eksplozija, zato se je Britanec odločil, da bo dodatna pojasnila objavil na Twitterju. ''Seb je velik šampion. Ne samo to, je tudi dober človek, ki je zelo skromen in zabaven. Zasluži si vse svoje uspehe,'' je zapisal Hamilton in dodal: ''Občudujem njegovo predanost in sposobnost, da ves čas dirka brez napak. To je znak pravega šampiona.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.