Šport > Moto športi
36 ogledov

Zavrnili dodatne spremembe tekmovanja

bernie ecclestone formula 1 supremo EPA
Strateška skupina je zavrnila razširjenje dvojnega točkovanja na zadnje tri tekme sezone.

Predp pričetkom nove sezone formule ena so v veljavo prišla številna nova pravila, ki so sprožila številne polemike v svetu motošporta. Kljub temu so se našle pobude za dodatne spremembe, ki pa jih je strateška skupina na zadnjem srečanju zavrnila.

Skupina, ki jo sestavljajo šef formule ena Bernie Ecclestone, predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Jean Todt in šest ekip, je imela na sestanku pred seboj še dve možnosti sprememb, a so se obema odrekli. Prva je bila delo Ecclestona, ki si je želel, da se dvojno točkovanje podaljša na zadnje tri tekme, drugo pa je bilo podaljšanje homologacijskega roka za motorje dirkalnikov.

Veliko prahu je dvignila odločitev, da se za zadnjo tekmo sezone vpelje dvojno točkovanje, ekipe pa so bile prepričane, da bi raztegnitev tega pravila na zadnje tri tekme povzročila več problemov kot koristi. Podaljšanje homologacijskega roka za motorje bi šlo na roke predvsem ekipam, ki uporabljajo Renaultove motorje, s katerimi je na testiranjih ogromno težav. Shematike morajo tako vendarle biti oddane do petka, nadaljnje spremembe motorjev pa bodo dovoljene le v primeru spremembe varnosti, zanesljivosti in porabe. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.