Šport > Moto športi
19 ogledov

''Zdi se, da me ves čas mečejo iz ekipe''

kimi raikkonen bottaa hamilton EPA
Dirkač Ferrarija Kimi Räikkönen se je na tiskovni konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna v Monaku dotaknil govoric, da naj bi ga v Maranellu nasledil njegov rojak Valtteri Bottas.

Nekdanji svetovni prvak je v zanj značilnem brezbrižnem slogu zavrnil špekulacije, da ga skrbi za stolček pri Ferrariju. Lewis Hamilton je s podpisom nove pogodbe z Mercedesom utišal govorice, da naj bi v prihodnji sezoni dirkal ob Sebastianu Vettlu, med glavnimi kandidati za Kimijevega naslednika pa je dirkač Williamsa Valtteri Bottas.

''Kdo ve?'' je na vprašanje o rojaku odvrnil Räikkönen. ''Čeprav sva oba Finca, se ne poznava preveč dobro, zato boste morali vprašati Ferrari, kaj namerava narediti. Zdi se, da me vsako leto, ne glede na ekipo, mečejo ven ali ponujajo novo pogodbo. Sploh nisem zaskrbljen. Čas bo pokazal,'' je dodal Kimi, ki bo oktobra dopolnil 36 let.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Nekdanji zmagovalec VN Monaka (2005) je vešč dirkanja po monaških ulicah, pred začetkom spektakla v kneževini pa ni želel govoriti o tem, ali bo Ferrari lahko izzval Mercedes.

''Težko rečem. Bomo videli, kako bo šlo v petek. Pričakujem, da bomo tako dobri, kot smo bili na dosedanjih dirkah. Za nas je to običajen dirkaški konec tedna, čeprav gre za posebno dirko,'' je povedal Finec, ki v Barceloni ni ponovil stopničk iz Bahrajna. Posodobitve, ki jih je za to priložnost pripravil Ferrari, naj bi mu pomagale, da se bo ponovno vmešal v boj za najvišja mesta. ''Deli so dobri, saj jih drugače ne bi imeli na dirkalniku. Želeli smo se naučiti določene stvari, jaz pa sem pripravljen tvegati in delati za prihodnost vseh nas. Marsikaj smo se naučili in prepričan sem, da bo v prihodnosti vse to 100-odstotno delovalo,'' je posodobitve poskočnega konjička komentiral Räikkönen.

''Dirkališča in pogoji se med seboj razlikujejo. V Španiji smo preživeli težaven konec tedna in prepričan sem, da se bomo tukaj in na naslednjih dirkah bolje odrezali. Naš cilj je, da se izboljšamo. Po lanski sezoni nas čaka še dolga pot in če želimo vseskozi napredovati, moramo delati naprej,'' je sklenil Finec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.